Enerjide bağımlılığı bitirecek dev proje

Enerjide bağımlılığı bitirecek dev proje

EKONOMİ Haberleri

Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük gazın karaya çıkışının anlatıldığı animasyon video paylaşıldı. Bakan Fatih Dönmez, hidrojen teknolojisinde de önemli adımlar atıldığını belirtip "Enerjide dışa bağımlılığın kilidini kıracak mega projemizde geri sayım sürüyor" dedi.

Türkiye hem Karadeniz'de bulunan ve Türkiye'nin en az 50 yıllık ihtiyacına karşılık gelen doğalgaz, hem de müjdesi duyurulan yüksek değerdeki petrol yatağı sebebiyle krizden daha az etkilenecek. Bunun yanı sıra hükûmetin enerji bağımlılığının kilidini kıracak mega projesi için de çalışma tamamlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'ndaki 540 milyar metreküplük gazın karaya çıkışının ve sahadaki çalışmaların anlatıldığı animasyonu paylaşırken, "geleceğin enerjisi" olarak kabul edilen hidrojende yol haritasının yakında kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Dönmez "Türkiye'nin hidrojen teknolojileri yol haritasını yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Hidrojen üretimi, depolama, dağıtımı uygulamalarıyla hidrojen kullanımını içeren 5 başlık 50 eylemden oluşan strateji belgemiz, hidrojen değer zinciri oluşturulması yönünde atacağımız adımların yönünü belirleyecek" ifadelerini kullandı. Dönmez'in mesajı, 23. Dünya Hidrojen Enerjisi Konferansı'nda da paylaşıldı. Dönmez "Mevcut doğalgaz hatlarımızı hidrojenle besleyeceğiz. Böylece bu alandaki dışa bağımlılık önemli oranda düşecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarından ve kömürden hidrojen üreteceğiz. Dünya pazarlarına hidrojen ihraç edebilecek konuma geleceğiz. Hidrojen depolama ve tutucusu olarak borun kullanımını teşvik edeceğiz. Geleceğin enerji kaynakları arasında enerji taşıyıcısı olarak yer alacak hidrojen, hem yeşil dönüşümü hızlandıracak hem enerji ithalatımızı azaltacak hem de rekabet gücümüzü artıracak önemli bir argüman olacak" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...