Milyonlar bu haberi bekliyordu: Asgari ücret temmuzda zamlı yatacak

Düzenleyen:
Milyonlar bu haberi bekliyordu: Asgari ücret temmuzda zamlı yatacak

EKONOMİ Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı sona erdi. İlk toplantıdan çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sona erdi. İlk toplantıdan çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak.

İşveren ve çalışan tarafının hükümet moderasyonunda bir araya gelerek görüş bildirdikleri toplantının ardından kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurula süre vererek Madrid'deki NATO zirvesi dönüşüne kadar tamamlamaları talimatını vermişti.

Türk-İş, TİSK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcileri Hazine ve Maliye Bakanlığında buluştu. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'un katıldı.

İşçileri temsil eden Türk-İş masaya enflasyon farkı ve SGK işçi payında indirim talebiyle otururken, işverenler de prim indirimi, işsizlik sigortası priminin belli bir dönem alınmaması gibi istekleri gündemde tutuyor. Alınacak zam kararında verilecek destekler de belirleyici olacak. 

"TİSK ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Özgür Burak Akkol, "TİSK elini taşın altına koyacaktır." dedi.

Asgari ücrete geçen yıl sonunda nette yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapılmıştı. Ancak 2.825 TL 90 Kuruş'tan 4250 TL'ye çıkan net asgari ücretin hızla yükselen enflasyon karşısında yeniden artırılması kararlaştırılarak teamüllerin aksine yıl ortasında "olağanüstü" bir artış söz konusu oldu.

ÇALIŞMALAR YARIN SONUÇLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin  toplantıda yaptığı konuşmada, "Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir. Bugün başlattığımız komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ediyorum" dedi.

Milyonlar bu haberi bekliyordu: Asgari ücret temmuzda zamlı yatacak

"ARTIŞ DAR VE SABİT GELİRLİYE NEFES ALDIRACAK"

Toplantıda konuşan Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, özetle şu ifadeleri aktardı:

"Son 5 aydır enflasyondaki yüksek artıştan kaynaklı bir toplantı yapıyoruz. Asgari ücrete ocak ayında güzel bir zam yaptık ama maalesef 3 ayda bu zam eridi. Dar gelirliler ülkede en çok sıkıntıyı çeken kesim. Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde dar ve sabit gelirliye nefes aldıran bir artış olması."

Bu yılki asgari ücret çalışmaları sırasında tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan bölümün vergi dışı kalması yönünde de uzlaşı sağlandı. Bu nedenle asgari ücretten artık Gelir Vergisi alınmıyor. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...