Akaryakıta indirim geldi: Pompa fiyatına yansıdı

Düzenleyen:
Akaryakıta indirim geldi: Pompa fiyatına yansıdı

EKONOMİ Haberleri

Brent petrolde fiyatların aşağı yönlü hareket etmesi ve dolarda yaşanan düşüş, akaryakıtta indirimi beraberinde getirdi. Öyle ki; motorinde yaşanan 2,5 TL tutarındaki indirimin ardından yeni bir indirim haberi daha geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 84 kuruş ilave indirim yapıldı. İşte akaryakıtta güncel fiyatlar...

Rusya-Ukrayna savaşı ve piyasalardaki güvensizlik ortamıyla birlikte yaşanan akaryakıt krizinde, ibre tersine dönmeye başladı. Brent petrolün fiyatında yaşanan düşüşle birlikte, son açıklanan BDDK kararlarının ardından doların da aşağı yönlü harekete geçmeye başlamasıyla indirim haberleri geldi. Yaklaşık 10 gündür 110-115 dolar seviyesinde seyreden Brent petrole dolar kuru düşüşü de eklenince indirimler art arda sıralandı.

MOTORİNE BİR İNDİRİM DAHA!

Son dakika haberine göre gece yarısından itibaren 2,5 TL ucuzlayan motorine yeni bir indirim daha geldi. Sektöre yakın kaynakların aktardığına göre motorin bu geceden itibaren 84 kuruş daha ucuzlayacağı belirtilmişti. Yapılan indirim pompa fiyatlarına da yansıdı. Böylece motorin benzinden daha ucuz hale gelmiş oldu. 

Akaryakıta indirim geldi: Pompa fiyatına yansıdı

Öte yandan Reuters'a konuşan Nissan Menkul Değerler Araştırma Genel Müdürü Hiroyuki Kikukawa, ABD'de kasırgaların arz kesintilerine neden olabileceğini belirterek "Petrol fiyatları, muhtemelen varil başına 110 doların üzerinde kalacak" dedi. Bu durumda dolar kurundaki ve Brent petroldeki düşüşler fiyatlara yansımış oluyor. Benzin ve LPG'ye bir indirim olacağı bilgisi ise henüz gelmedi.

30 HAZİRAN GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Motorin: 27,49 TL'den 26,64 TL'ye düştü
Benzin: 27,25 TL
LPG: 12,42 TL

ANKARA

Motorin: 27,59 TL'den 26,74 TL'ye düştü
Benzin: 27,35 TL
LPG: 12,29 TL

İZMİR

Motorin: 27,61 TL'den 26,77 TL'ye düştü
Benzin: 27,37 TL
LPG: 12,09 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...