Hazine ve Maliye Bakanlığından vergi açıklaması

Düzenleyen:
Hazine ve Maliye Bakanlığından vergi açıklaması

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücretin 5.500TL'ye çıkarılması çıkmasıyla feragat edilen vergi 90. 6 milyar TL olduğunu açıkladı.

Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri asgari ücretti. Yüzde 20, yüzde 25 ve yüzde 30 arasında bir zam olacağı konuşuluyordu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde açıklamayı yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile birlikte kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldığını ve net asgari ücretin 5500 lira olduğunu açıkladı.  Yapılan bu zammın ara zam olduğunu ve esas zammın Aralık ayında kararlaştırılacağını belirten Erdoğan, asgari ücretteki artışla birlikte memurlara da gelir vergisinden dolayı 300 lira artış olacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRET SONRA BAKANLIKTAN AÇIKLAMA 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, asgari ücretin 5 bin 500 TL'ye çıkarılması sonrası açıklama yaptı. Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 5.500 TL’ye çıkarılmasıyla birlikte çalışanlarımıza sağladığımız bu vergi istisnalarında da 32,8 milyar TL’lik bir artış gerçekleşerek toplam maliyeti 90,6 milyar TL’ye yükselmiştir.

Devletimiz, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden güçlü ekonomisiyle tüm bu maliyetleri rahatlıkla karşılayabilecek bir konumdadır. Dün olduğu gibi bugün de ekonomimizdeki büyümenin sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı olmasını; tabana ve tüm vatandaşlarımıza yayılmasını önemsiyor, tüm adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz."

2022 yılı başında tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kısmından gelir vergisiyle damga vergisini kaldırmıştık. Bu düzenlemeyle devletimiz 49,1 milyar TL gelir vergisi, 8,7 milyar TL damga vergisi olmak üzere toplamda 57,8 milyar TL vergiden feragat etmiştir."

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...