Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çaya bir zam daha! Son 2 ayda 3. zam

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg HT
Çaya bir zam daha! Son 2 ayda 3. zam

EKONOMİ Haberleri  / Bloomberg HT

Geçtiğimiz hafta çayın fiyatında yüzde 2.5'lik artış yaşanmıştı. Bunun ardından bir zam daha geldi. Peki çaya zam mı geldi? Kaç TL zam geldi? Çaya ne kadar zam yapıldı? Çay fiyatları ne kadar oldu? İşte 2022 güncel çay fiyatları ve zam detayları...

Son günlerde artan zamlardan sonra bir zam da çaya geldi ve bu haber çay tiryakilerini üzecek. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından çaya 16 Mayıs Pazartesi günü yüzde 43.71'e yakın zam yapmıştı. Çay fiyatları artmaya devam ederken geçtiğimiz hafta çaya bir zam daha gelmiş ve yüzde .25'lik bir artış yaşanmıştı.

Çay tiryakilerini üzen zamın ardından bir zam daha geldi.  Çay fiyatlarına 5 Temmuz Salı günü yani bugün yüzde 9.5'lik bir artış yaşandı. Buna göre çaya 2 ay içinde toplamda yüzde 61.3 zam gelmiş oldu. 

Sektör temsilcileri Temmuz ve Ağustos aylarında çaya yeni zamların geleceğini öne sürdü. 

Çaya bir zam daha! Son 2 ayda 3. zam

YAŞ ÇAY ALIM FİYATI YÜZDE 73 ARTTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti.

Çaya bir zam daha! Son 2 ayda 3. zam

ÇAYKUR İKİNCİ SÜRGÜN KOTASI AÇIKLANDI

ÇAYKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, ikinci sürgün yaş çay alımlarının, bugün itibarıyla başladığı bildirildi. Bütün fabrikalarda yaş çay alımı öncesi hazırlıkların tamamlandığı ifade edilen açıklamada, dekara 550 kilogram alım kotası uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, ikinci sürgün kampanya döneminde üreticilerin hasat olgunluğuna ulaşan çaylarını bekletmeden bir an evvel toplamalarının menfaatlerine olacağı kaydedildi.​​​​​​​

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...