Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 limana ‘lojistik’ destek

4 limana ‘lojistik’ destek

EKONOMİ Haberleri

Hükûmet, ihracatçıların uluslararası tedarik ve dağıtım zincirlerine daha hızlı ve rekabetçi fiyatlarla ulaşmalarını temin etmek, önemli pazarlardaki ihracatı artıracak altyapı imkânlarını oluşturmak için yurt dışında lojistik dağıtım ağı kurmak isteyen firmalara destek verilmesine yönelik nisan ayında bir karar almıştı. Bu kararın ilk uygulaması için düğmeye basıldı.

SELÇUK BÖKE | ANKARA

Ticaret Bakanlığı tarafından,Rusya, Bulgaristan, Romanya ve Güney Avrupa’da dış ticaret taşımalarında kara yolu geçişlerinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması ve kara yolu geçişlerini devre dışı bırakacak alternatif güzergâhların oluşturulması amacıyla lojistik dağıtım ağlarının ivedilikle kurulması gerektiği yönünde ihracatçı firmalara çağrı yapıldı. Bakanlık, desteklenecek lojistik dağıtım ağı ve ‘cep depoların’ kurulacağı bölgeleri, Karadeniz’de Burgaz ve Köstence, Doğu Karadeniz’de Tuapse ve İtalya’daki Trieste limanı olarak belirledi. Bu bölgelerde en az 5 bin metrekare depo alanı veya ilgili ülke plakalı en az 50 ticari araca sahip Türkiye’de yerleşik lojistik şirketlerinin giderleri yüzde 70 desteklenecek. Bu destek 60 milyon liraya kadar çıkabilecek. Bu şirketlerin reklam tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yüzde 50 ve dağıtım ağı başına yıllık en fazla 3 milyon liraya kadar desteklenecek. Bu şirketlerde yurt dışında istihdam edilen nitelikleri bakanlıkça belirlenen aynı anda en fazla 10 kişinin brüt ücretlerine ilk 2 yıl yüzde 70 diğer yıllar yüzde 50 destek verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...