Motorine büyük indirim! Brent petrol çakıldı, haberler peş peşe (7 Temmuz akaryakıt fiyatları)

Düzenleyen:
Motorine büyük indirim! Brent petrol çakıldı, haberler peş peşe (7 Temmuz akaryakıt fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Akaryakıt fiyatları indirim ve zam haberleri peş peşe geliyor. Brent petrol fiyatları, ani düşüş ile 100 doların altını gördü. Bu düşüş sonrası motorin fiyatlarında 2,09 TL'lik indirim beklentisi oluştu. İndirimin perşembe gece yarısından itibaren geçerli olması bekleniyor.

Brent petrol fiyatı, yaşanan son düşüşle birlikte 25 Nisan'dan bu yana ilk kez 100 doların altını gördü. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'de motorin grubunda 2,09 TL'lik indirim yapılması bekleniyor.

PERŞEMBE GECE YARISINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; perşembe gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 2,09 TL indirim bekleniyor.  İstanbul'da motorin litre fiyatı 26,69 liradan satılıyor. İndirim gerçekleşirse motorinin litre fiyatı İstanbul'da 24,50 seviyelerine düşecek.

Öte yandan önümüzdeki günler için benzin fiyatlarında da indirim beklentisi olduğunu belirten kaynaklar, indirimin cuma gece yarısı beklendiğini açıkladı.

ZAM PLANI İPTAL EDİLMİŞTİ

Dün benzin fiyatlarında 96 kuruşluk bir zam planlanırken, Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından fiyat güncellemesi iptal edilmişti. Brent petrolün 25 Nisan'dan bu yana bugün ilk kez 100 doların altına düşmesi sonrası, motorin grubunda 2,09 TL'lik bir indirim yapılması bekleniyor. 

Benzin grubunda ise değişikliğin daha sonra yapılacağı öngörülüyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 26,69 TL
  • Benzin litre fiyatı 25,17 TL
  • LPG litre fiyatı 10,69 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 27,54 TL
  • Benzin litre fiyatı 25,29 TL
  • LPG litre fiyatı 10,66 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 27,54 TL
  • Benzin litre fiyatı 25,29 TL
  • LPG litre fiyatı 10,56 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...