Resesyon endişesi petrolü düşürüyor

Resesyon endişesi petrolü düşürüyor

EKONOMİ Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı nisan ayından bu yana ilk defa 100 doların altını gördü. Petrol fiyatlarındaki düşüşte, başta ABD olmak üzere dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler etkili olmayı sürdürdü.

Merkez Bankalarının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için para politikalarında sıkılaşmaya gitmesi, ekonomilerde resesyon beklentilerini artırdı. Öte yandan küresel piyasalarda da FED’in etkisi hissedilir oldu. FED durgunluk endişesiyle 0.75 oranında yapacağı faiz artırımını 50 baz puana çekebileceği sinyalini verdi. Dünya borsalarında yüzde 3'e varan kayıplar yaşanıyor. Güney Kore'de de enflasyonun neredeyse 24 yılın zirvesine çıkması, ekonomik büyüme ve petrol talebinin zayıflayacağına ilişkin kaygıları artırdı.

GREV BİLE ETKİLEMEDİ

Petrol fiyatlarının Norveç'te enerji sektörü çalışanlarının greve gideceklerini duyurmasının ardından artan arz yönlü endişelere rağmen düşüş göstermesi dikkati çekti. Grev bugün üç açık deniz sahasında başlarken, sendika çözüm bulunamaması durumunda 6 Temmuz'da üç sahada daha çalışmaların durdurulacağını açıklamıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...