Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gözler bu hafta Avrupa Merkez Bankasında

Gözler bu hafta Avrupa Merkez Bankasında

EKONOMİ Haberleri

Küresel pay piyasalarında, ABD'de hafta içinde açıklanan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankasını (FED) daha da şahinleştireceği ve ülkenin resesyona gireceği endişesiyle oynaklık artarken, gelecek hafta gözler Avrupa Merkez Bankasının (ECB) para politikası kararına çevrildi.

Perşembe günü açıklanacak ECB para politikası kararları ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları yakından takip edilecek. ECB'nin uzun bir aradan sonra faiz artışına giderek politika faizini 25 baz puan yükseltmesi beklenirken, 50 baz puanlık faiz artışı ihtimali de hâlâ masada duruyor. Hafta içinde FED'in agresif şahin politikalarına devam edeceğine ilişkin beklentiler ve artan güvenli liman talebi, doları diğer para birimleri karşısında desteklerken, avro/dolar paritesi 0,9952 ile son 20 yılın en düşüğüne geriledi. Haftanın son işlem gününde FED'in 100 baz puanlık faiz artışı ihtimalindeki geri çekilişe paralel kayıplarını büyük oranda telafi eden Avro/Dolar paritesi, haftayı yüzde 1 azalışla 1,0080'den tamamladı. Avrodaki değer kaybı Türkiye’nin ihracat ve turizm kaynaklı gelirlerini azaltırken, dolar bazlı borçluluğunu artırıyor. Gelecek hafta perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da faiz kararını açıklayacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...