Dark Web bit pazarı gibi! 100 dolara siber saldırı kiti

Dark Web bit pazarı gibi! 100 dolara siber saldırı kiti

EKONOMİ Haberleri

Siber suç dünyası, gün geçtikçe geçmişinden daha da karanlık hâle geliyor. Öyle ki yapılan araştırmalar internetin karanlık yüzü Dark Web’de 24 milyar adet tam kullanıcı adı ve şifre setinin dolaşımda olduğunu gösteriyor.

Dark Web’de ortalama 100 dolardan başlayan fiyatlarla kimlik avı saldırı kitine ulaşabilen hackerlerin aynı zamanda kullaıcılara yaklaşık 1.000 dolar karşılığında eksiksiz bir kimlik seti satabildiğine dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, hackerlerin bunlarla sahte pasaport ve ehliyet gibi özel belgeler oluşturabildiğinin altını çiziyor. Günal “66 dolar gibi düşük bir fiyata fidye yazılımı satın alabilir veya 25 dolara 1 yıllık Netflix aboneliğine sahip bir hesaba da kavuşabilirsiniz” diyor. Siber suçların maliyetinin düşük olması ve kendi dünyasında bir arz talep oluşturması, siber saldırı sayısının artmasının sebeplerinden birkaçını oluşturuyor. Özellikle her şeyin satışa çıkarıldığı ve kişisel verilerin havada uçuştuğu Dark Web, suçlular ve alıcılarının cirit attığı bir ortam.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...