Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engellilere bireysel eğitim desteğinin artmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Engellilere bireysel eğitim desteğinin artmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

EKONOMİ Haberleri  / AA

Engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 1164 liradan 1513 liraya, grup eğitimi için aylık 326 liradan 424 liraya çıkartıldı.

Binlerce engelli bireyi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar göre engelli bireylere verilen eğitim desteği ücretinde yaklaşık 350 artış oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2022 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 1164 liradan 1513 liraya, grup eğitimi için aylık 326 liradan 424 liraya yükseltildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...