Yüksek enflasyonla mücadele eden Zimbabve altın para bastı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yüksek enflasyonla mücadele eden Zimbabve altın para bastı

EKONOMİ Haberleri  / AA

Afrika ülkesi Zimbabve dolara karşı ekonomisini güçlendirmek için yüzlerce altın para bastı. Yüksek enflasyon nedeniyle zor zamanlar geçiren ülkede, basılan altın paralar bankada ya da evde tutulabiliyor.

Zimbabve Merkez Bankası, her biri bir ons (31,1 gram) altın içeren 2 bin altın paranın bankalara dağıtıldığını duyurdu. Yüksek enflasyondan ötürü halkın yerel para birimini kullanmaktan kaçındığı ülkede, yeni altın paraların ticaretteki likit ihtiyacını karşılaması bekleniyor. İsteyenlerin bankada ya da evde tutabileceği altın paralar, Zimbabve'de üretiliyor.

FAİZ ORANLARI YÜZDE 200’E ÇIKTI

Paralara kendi değerleri dışında üretim maliyeti olarak yüzde 5'lik bir pay daha eklendi. Faiz oranlarının yüzde 200'e ulaştığı ülke, enflasyondan ötürü yıllardır paradan sıfır atmak ya da yeni banknotlar basma yoluna başvuruyordu.

GEÇTİĞİMİZ YIL 30 TON ALTIN ÜRETİLDİ

Zimbabve, 2020 yılında 19 ton, 2021 yılında ise 30 ton altın üretimi yapmıştı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...