ABD ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,9 daraldı

Düzenleyen:
ABD ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,9 daraldı

EKONOMİ Haberleri

ABD ekonomisi üst üste 2 çeyrekte küçülerek resesyona girdi.

Piyasaların merakla beklediği ABD büyüme verisi açıklandı.  ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,9 daraldı. Ekonomi ilk çeyrekte de yüzde 1,6 daralmıştı. ABD böylece iki çeyrek üst üste küçülerek teknik olarak resesyona girdi. ABD Merkez Bankası (Fed) yüksek enflasyonla mücadele için para politikasında agresif şekilde sıkılaşmaya giderken, bu ekonomiye daralma olarak yansıdı.

ABD ekonomisindeki daralmada, özel stok yatırımları, konut sabit yatırımları, federal kamu harcamaları, eyalet ile yerel kamu harcamaları ile konut dışı sabit yatırımlardaki azalma etkili oldu. Aynı dönemde, ihracat, kişisel tüketim harcamaları ve ithalat arttı.

Yılın ikinci çeyreğinde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi yüzde 7,1'lik yükseliş kaydetti. Gıda ve enerji harcamalarının hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de bu dönemde yüzde 4,4'lük artış kaydetti. Söz konusu verinin bu dönemde yüzde 4,5 artması bekleniyordu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün düzenlediği basın toplantısında, ABD ekonomisinin şu anda resesyonda olduğunu düşünmediğini ifade etmişti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...