Hazine Bakanlığı'ndan 'Tahıl Koridoru' açıklaması: Fiyatlara olumlu yönde yansıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hazine Bakanlığı'ndan 'Tahıl Koridoru' açıklaması: Fiyatlara olumlu yönde yansıyor

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının ev sahipliğinde toplandı. Komitede kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilebilmesine yönelik tedbirler görüşüldü. Öte yandan 'Tahıl Koridoru'nun dünya genelinde tahıl fiyatlarına olumlu yönde yansıdığı belirtildi.

Türkiye'nin çabaları ve ev sahipliğiyle imzaları atılan 'Tahıl Koridoru' sayesidne dünya rahat bir nefes aldı. Bu anlaşmayla tahıl ihracatı tüm dünyaya yapılmaya devam edecek. Anlaşma kapsamında ilk gemi dün gece saatlerinde 27 bin ton tahılla İstanbul Boğazı'na demirledi. Daha ilk günlerden bu adım tahıl fiyatlarına olumlu yansıdı ve tahıl fiyatlarından düşüş yaşandı. Öte yandan dün ise Gıda Komitesi toplantısı yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında, küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ve Türkiye'nin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyri değerlendirildi.

KIŞ AYLARI İÇİN SEBZE FİYATLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmeye yönelik tedbirler tartışılırken, sera yatırımlarının hızlandırılmasına ilişkin ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca yem fiyatlarındaki gelişmelerin üreticilere ve dolayısıyla vatandaşlara yönelik olumsuz etkilerini asgari düzeyde tutmak için alınabilecek tedbirler tartışıldı ve yol haritası oluşturuldu.

TEDBİRLER UYGULANACAK

Toplantıda, gıda ve tarımsal ürün piyasalarının ve özellikle hal takip sistemi üzerinden hallere ürün giriş ve çıkışının ilgili Bakanlıklarca yakından izlenmesine, bu sistemden alınacak bilgiler dahilinde hızlı bir şekilde tüketici mağduriyetini önleyecek çözüm ve tedbirlerin uygulanmasına karar verildi. Bu konuda kurumlar arası iş birliğinin yüksek seviyede sürdürülmesine dair kararlılık vurgulandı.

'TAHIL KORİDORU' FİYATLARA OLUMLU YANSIDI

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe olumlu katkı sağladığı ve sağlamaya devam edeceği değerlendirildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...