Dünya Antalya'ya geliyor

Dünya Antalya'ya geliyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de turizmin kalesi olarak kabul edilen Antalya, turizmde rekora koşuyor. Belek'te hizmet veren Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, 2014 ve 2019 yıllarının Antalya turizminin en parlak dönemi olduğunu hatırlatarak "2019 yılında 15 milyon turist Antalya'yı ziyaret etmişti. Pandeminin etkisiyle turist sayısı geçtiğimiz yıl 9 milyona kadar gerilemişti. Bu yıl ise 2019 yılı rakamlarına yaklaştık. Rusya-Ukrayna savaşı olmasaydı bu yıl yeni bir rekor kırabilirdik" dedi.

ÖMER TEMÜR | İSTANBUL

Zafer Alkaya, Almanya'nın yeniden birincilik koltuğuna oturduğunu belirterek “Ana pazarlarımız Rusya, Almanya, İngiltere gibi Avrupa ülkeleri. Almanya, uzunca bir süredir birinciliği Ruslara kaptırmıştı ama 2022 yılında Almanya turist sayısında Rusların önüne geçti ve birinciliğe yerleşti. Ukrayna dördüncü sıradaydı ama bu yıl çok gelmek istemelerine rağmen Ukrayna bu özel durumdan dolayı bu yıl gelemedi, Ukrayna pazarı minimuma indi” diye konuştu. Alkaya, otellerde ağustos için yer kalmadığını, yerli turist sayısında da geçmişe göre yüzde 50 artış yaşandığını açıkladı. Alkaya “Rakamlarımız turist sayısı anlamında tatmin edici. Doğu Avrupa ülkeleri de Türkiye'yi tercih etmeye başladı. Sırbistan, Polonya, Romanya, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan, buralardan turist akışı sürdü ülkemize. Bir yükselen değer de Bulgaristan. Yine, BDT ülkeleri olarak adlandırdığımız Kazakistan, Türki Cumhuriyetleri gibi ülkeler de önemli bir akış içerisinde. Özellikle, Kazakistan bayağı önemli grupları Antalya’ya yönlendirdiler. Dolayısıyla, 2023’e pazar paylarımızı arttırmış, yeni pazarlara ulaşmış bir yıl olarak bakıyoruz” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...