Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güneydoğu'daki elektrik kesintileri çiftçiyi bezdirdi

Düzenleyen:
Güneydoğu'daki elektrik kesintileri çiftçiyi bezdirdi

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK'nın gündem maddelerinden olan Güneydoğu'daki elektrik kesintileriyle ilgili Erdoğan'dan talimat geldi. Erdoğan, "Bu konu önemli. Gereken araştırma yapılsın. Vatandaş mağdur edilmesin" diye konuştu.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçları sebebiyle Güneydoğu’da artan enerji kesintileri hükûmetin gündemine geldi. AK Parti’nin hafta başı yapılan MKYK toplantısının önemli bir bölümünü Güneydoğu’da yaşanan elektrik kesintileri oluşturdu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız, toplantıda “Urfa’da tarımsal sulama aboneleri elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Sürekli sahada bu konuda şikâyet var. Üretici, kesintiler nedeniyle zor durumda. Ürünlerin sulanmasında sıkıntı yaşanıyor. Elektrik dağıtım şirketinin yönetimi ile ilgili bir sorun yok ama alta çalışan personelden kaynaklı bir sorun olabilir. Çok baskı var çiftçiye. Borcunu ödemeyenin elektriğini anında kesiyorlar. Borçlar için hasat sonu beklenebilir. Ama bu dikkate alınmıyor. Yoksa elektrik dağıtım şirketi gereken fedakarlığı yapıyor. Şirket, tahsilat yapamadığı için dağıtacağı elektriği bile banka kredisiyle alıyor” dedi.

MKYK’da dağıtım şirketinin personellerinin vatandaşa zorluk çıkardığını, vatandaşın da tepkisini AK Parti’ye yönelttiği ve bölgede AK Parti’ye karşı planlı bir algı operasyonu olabileceği endişesi de dile getirildi.

ERDOĞAN'DAN TALİMAT: GEREKEN ARAŞTIRMA YAPILSIN

Cumhurbaşkanı, enerji kesintileri ile ilgili tespitleri dinledikten sonra “Bu konu önemli. Gereken araştırma yapılsın. Vatandaş mağdur edilmesin” diye konuştu.

Toplantı devam ederken Enerji Bakanı Fatih Dönmez, MKYK’ya katılarak gelişmeler hakkında milletvekillerini bilgilendirdi. Dönmez “O bölgede kayıp kaçak oranı da fazla borçlarını ödemeyenler de çok. Kayıp kaçak yüzde 40 civarında. Tahsilat oranı ise yüzde 5 civarında. Elektrik borçları ödenmiyor. Kaçak kuyular açılıyor. Şirket zora giriyor. Mecburen kesintiler oluyor” ifadelerini kullandı.

Dönmez, kesinti süresinin azaltılması için adım atılacağını ve elektrik kesintilerinin sabah-akşam ikişer saatle sınırlandırılacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...