Trafik sigortasında prim bedeli arttı

Trafik sigortasında prim bedeli arttı

EKONOMİ Haberleri

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (SEDDK) zorunlu trafik sigortasını düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliğe göre 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler artırılırken, hasarsızlık prim indirim oranları düşürüldü.

Yeni yönetmeliğe göre, azami prim tutarları bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden aylık yüzde 2,25’ten yüzde 4,75’e yükseltildi. Azami primler taksi, minibüs, koltuk adedine göre otobüsler, kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 eklenerek uygulanacak. Öte yandan hasarsızlık indirimi de yüzde 30'dan yüzde 22'ye düştü. Ticarilerde yüzde 10'a kadar çekildi. Düzenleme ile ayrıca zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin, belirlenen sigorta branşlarında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi üç günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilecek. Kaçınmanın devam etmesi hâlinde bu süreler iki katına kadar artırılabilecek veya diğer tedbirler uygulanabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...