Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolandırıcılara karşı TOKİ'den vatandaşlara sosyal konut uyarısı

Düzenleyen:
Dolandırıcılara karşı TOKİ'den vatandaşlara sosyal konut uyarısı

EKONOMİ Haberleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, sosyal konut projesi için dolandırıcıların tuzaklarına düşmemesi için vatandaşları uyardı. Projenin adını kullanarak sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğunun tespiti üzerine vatandaşları proje kapsamındaki bankacılık işlemlerinin sadece yetkili şubeler aracılığıyla yapıldığını hatırlattı.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesi olma özelliği taşıyan projede vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak. Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İlk Evim İlk İş Yerim" sosyal konut projesine ilk gün saat 23.00 itibarıyla 865 bin başvuru yapıldığını bildirmişti. Bu projeyle beraber milyonlarca insan ev sahibi olabilecek. Tabi bu durumu fırsat bilen dolandırıcılarda iş başında. İdarenin ismini ve logosu kullanılarak sahte sosyal medya hesapları/iletişim numaraları aracılığı ile vatandaşları dolandırmaya kalkanların olduğu tespit edildi. 

TOKİ VATANDAŞLARI UYARDI

Konuya ilişkin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "İlk Evim İlk İş yerim" sosyal konut projesine başvuru yapacaklara önemli uyarılarda bulundu. TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son günlerde konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapan idaremizin ismi ve logosu kullanılarak sahte sosyal medya hesapları/iletişim numaraları aracılığı ile sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir.

'İŞLEMLER HALK BANKASI VE ZİRAAT BANKASI'NIN YETKİLİ ŞUBELERİ TARAFINDAN YAPILIYOR'

İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, İdaremizin internet sayfası (www.toki.gov.tr), çağrı merkezi (444 86 54), onaylı kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir."

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...