Kırsal kalkınmaya 2 milyar liralık hibe

Kırsal kalkınmaya 2 milyar liralık hibe

EKONOMİ Haberleri

Gıdada arz güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüren Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kalkınma desteklerine hız verdi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ | ANKARA

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi dâhilinde tarımla ilgili yatırımlara 42 şehirde yüzde 50 ile yüzde 60 arasında değişen oranlarda hibe veriliyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), şu ana kadar tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması gibi toplam 1.457 proje için, başvuru sahibi girişimcilere 2 milyar TL’lik hibe ödedi. Başvurusu alınan ve incelemeleri devam eden 63 proje daha bulunuyor. Sektörel bazda ise proje sayısı ve ödenen hibe bakımından ilk sırada ‘meyve ve sebzelerin işlenmesi’ yer alıyor. Bu sektöre, bugüne kadar 648 proje için 1 milyar 90 milyon lira tutarında hibe verildi.

Yapılan hesaplamaya göre şu ana kadar girişimcilere verilen hibelerle, kırsalda toplam 6 milyar 936 milyon liralık yatırım ülke ekonomisine kazandırıldı. 6,9 milyarlık yatırımla 18 bin 200 kişiye de istihdam sağlandı. Öte yandan 2006-2022 yılları arasında 2 bin 492 genç başvuru sahibine ise 278,1 milyon liralık hibe desteği sunuldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...