GYODER'den konutta balon riski uyarısı

GYODER'den konutta balon riski uyarısı

EMLAK Haberleri

GYODER Başkanı Aziz Torun, 'Türkiye'de konut sektöründeki büyüme aynı hızla devam ederse önümüzdeki yıllarda bir balon riski var' dedi.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, talebin, konut arzındaki büyümeyi karşılayamadığını ve sektörde maliyetlerin çok yükseldiğini belirterek, "Türkiye'de konut sektöründeki büyüme aynı hızla devam ederse önümüzdeki yıllarda bir balon riski var" dedi. Gayrimenkulde Çin ve Londra'da oluştuğu öne sürülen balon konusu hakkında konuşan Torun, "Bu konuda bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Ancak, Türkiye'de konut sektöründeki büyüme aynı hızla devam ederse önümüzdeki yıllarda bir balon riski var. Arzdaki büyümeye karşılık talepteki büyümenin kolay kolay artacağı görünmüyor. Bu da ilerde bir arz fazlasına neden olabilir" dedi. AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...