İstanbul'un Brooklyn Park'ı yeni Fikirtepe'nin silüetine yakıştı

İstanbul'un Brooklyn Park'ı yeni Fikirtepe'nin silüetine yakıştı

EMLAK Haberleri

"Yeni Fikirtepe"nin sembol projesi Brooklyn Park 14 Mayıs Çarşamba günü, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen lansmanla görücüye çıktı.

İstanbul'un kentsel dönüşümünde pilot bölge olarak belirlenen Yeni Fikirtepe'de sembol niteliğinde konumlanan Brooklyn Park, bölgenin en hareketli noktasında yükseliyor. E5 ve TEM otoyollarına, Boğaziçi ile FSM köprülerine, Metrobüs, Deniz Otobüsü, Marmaray ve 2015'te açılacak Avrasya Oto Tüneli'ne çok yakın bir noktada yer alan Yeni Fikirtepe, ulaşım açısından büyük avantaja sahip. Buna ek olarak Çevre ve Şehircilik bakanlığının yaptırdığı şehir planında dairesel tramvay hattı ve füniküler hattı dikkat çekiyor. 10 Haziran'a kadar sürecek avantajlı fiyatlar kapsamında projede fiyatlar 1+1 daireler için 379.000 TL'den, 2+1 daireler 556.000 TL'den, 3+1 daireler ise 786.000 TL'den başlıyor; konumu, manzarası ve tipine göre artıyor. nbsp;

nbsp;İstanbul'un Brooklyn Park'ı yeni Fikirtepe'nin silüetine yakıştı
SELİMOĞLU: "YENİ FİKİRTEPE'DE ÖNCÜ OLMAYI AMAÇLADIK"
Yeni Fikirtepe'nin dönüşümünde öncü bir rol üstlendiklerini belirten Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu: "Fikirtepe'deki planlama yaşayan şehir kavramı üzerinde yapıldı. Yaşayan şehirde proje çevresi ile bütünleşiyor. Binalar ve projelerde cadde ilişkisini avlularla tamamlarken güvenliği de üst seviyede tutuluyor. Brooklyn Park projemizle Yeni Fikirtepe'nin oluşumunda öncü olmayı amaçladık. Projelendirmesiyle ve tüm süreciyle öne çıkan, sembol bir proje oluşturduk. Pana Yapı ortaklığıyla çalışmalarına hızla devam ettiğimiz Brooklyn Park projemizle birlikte bölgede 2 projeye daha imzamızı atacağız." dedi.
UFUK: "YABANCI YATIRIMCIDAN YOĞUN İLGİ VAR"
Lansman öncesinde 10 gün boyunca talep topladıklarını ve yoğun bir yatırımcı ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk: "Yeni Fikirtepe, merkezi konumu ve hızla yükselen gayrimenkul fiyatlarıyla yatırımcıların ilgisini çekiyor. Öyle ki; bu durum yabancı yatırımcıların da ilgisini buraya çekiyor. Lansman öncesinde 10 gün boyunca talep topladık ve onlarca yabancı yatırımcıdan kayıt aldık. Lansman ile beraber Brooklyn Park projesindeki tüm evleri satışa açtık. Özellikle çok talep gören teraslı daireler ve mağazaları belki kura ile satmak durumunda kalacağız." dedi.

nbsp;İstanbul'un Brooklyn Park'ı yeni Fikirtepe'nin silüetine yakıştı
EMLAK KONUT GYO nbsp;4 ayda 937?milyon TL gelir
Geçtiğimiz yıl 5 milyar 910 milyon 578 bin TL hasılat elde eden Emlak Konut GYO, bu yılın ilk 4 ayında 937 milyon 662 bin 830 TL gelir sağladı. Portföyünde bulunan projelerin nisan ayı içindeki satışlar ile 488 bağımsız bölümden 272 milyon 972 bin 764 TL kazanadı. Emlak Konut GYO iştiraki projeler arasında nisan ayı satış rekorunu ise 104 bağımsız bölümün satışı ile Bahçetepe İstanbul gerçekleştirdi. Bahçetepe İstanbul, 98,8 milyon liralık hasılatla Emlak Konut GYO'nun Nisan ayı birinicisi olurken, 74 projenin 29'unda satışa devam edildi. Geçtiğimiz aylarda üst üste hasılat birincisi nbsp;olan Bulvar İstanbul ise bu ay üçüncü sıradan listeye girdi. İkinci sırada ise Nidakule Ataşehir projesi yerini aldı. 2014 yılının ilk 4 aylık bölümünde 2 bin 69 bağımsız bölüm satışından 937 milyon 662 bin 830 lira gelir elde eden Emlak Konut GYO, istikrarlı büyümesini devam ettiriyor.
Başarılı büyüme dikkat çekiyor
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul şirketi olan Emlak Konut GYO, 2004 ile 2014 yılının ilk 4 aylık bölümü arasında satışını gerçekleştirdiği 66 bin 505 bağımsız bölümden 20 milyar 511 milyon 876 bin 863 lira gelir elde etti. Nisan ayına ait bağımsız bölüm raporunu açıkladı. Şirket 2014 yılının ilk 4 aylık bölümünde 2 bin 69 bağımsız bölüm satışından 937 milyon 662 bin 830 lira kazandı. Emlak Konut GYO, son 10 yılda büyük bir aşama kaydetti. 2004 yılında 540 bağımsız bölüm satışından 51 milyon 216 bin 71 lira gelir elde eden şirket 2013 yılında 15 bin 147 bağımsız bölüm satışından 5 milyar 908 milyon 310 bin 131 lira kazanarak bu alanda kırılması güç bir rekora imza attı. Şirket 2004 yılı ile 2014 yılının ilk 4 aylık süreci arasında 20.5 milyar lira hasılat elde etti. nbsp;Bu süreçte toplam 66 bin 605 bağımsız bölüm satışı gerçekleştirildi.

Lansman öncesi ön talep ile projenin %30'unu sattı
D ünyanın en büyük ve saygın küresel mimarlık etkinliği WAF'da (Dünya Mimarlık Festivali ) finale kalan İstanbul İNN Levent projesinde lansman öncesinde ön talep ile % 30 satış gerçekleşti… nbsp;İlk bloğun teslim tarihi için 15 ay ön görülen ve 200 Milyon $ hacimli olan İstanbul İNN Levent projesi; 17 katlı tek blokta 135 konut amp; ofisten ve 5 blokta toplam 650 konut amp; ofisten oluşuyor. Modüler plan kurgusu ile çeşitli büyüklüklere ve tiplere olanak veren fonksiyonel ve akılcı çözümlerle ise tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek. İstanbul Levent İNN, bir evin sahip olabileceği tüm özellikleri barındıran bir mimari yaklaşım ile toplantı salonları, çamaşır, ütü odaları, oyun odası, cep sineması, yoga, pilates, sanat odası, parti ve karaoke odası, ilkyardım ve müdahale odası, spa, kapalı yüzme havuzu, sauna, çok amaçlı salon, kapalı otopark, özel güvenlik gibi hizmetler içererek bunu kullanıcılarının hayatlarına "+ plusroom" özelliğiyle kullanıldıkça ödenilen "sosyal-sonsuz" şekilde katıyor.

nbsp;İstanbul'un Brooklyn Park'ı yeni Fikirtepe'nin silüetine yakıştı
West Gate'in Platinum etabı satışa çıktı
Başkent'in batıya açılan kapısı West Gate?"Platinum" etabı, düzenlenen görkemli lansman ile satışa çıktı. Lansmana çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı. Ankara'da geçen yıl başlayan inşaat çalışmaları hızla yol alan West Gate projesini inşa eden Doğukan Yapı Genel Müdürü Yaşar Aksoy Ankara'nın son yıllarda değişen kent kimliğine Doğukan tecrübesini ekleyerek West Gate ile çok önemli katkı sağladıklarını kaydetti. Satışa çıktıkları ilk 20 gün projelerinin yüzde 30'unun satılmasının West Gate'in kalitesini onayladığını ifade eden Aksoy, şunları söyledi: "(İlk residence'ı biz yapmadık ama son noktayı biz koyuyoruz) sloganıyla başladığımız projemizde başarıyla ilerliyoruz. Şu an bu projenin en önemli kapısı olan Platinum'un satışına başlıyoruz. Platinum ile ev sahiplerimize küçük ama ferah mekanlar sunuyoruz. 1+0 ve 1+1 konutlardan oluşan Platinum'da konutların tavan yüksekliği tam 3,40 metre. Küçük metrekaresi ile kullanışlı, metreküp değeri ile oldukça büyük ve ferah bir ortam sunuyoruz. Kullanılırlık, kalite, MSA Mimarlık'ın imzasında muhteşem mimari yapı ile sadece Başkent'te değil Avrupa'da sınırları zorluyoruz." Doğukan Yapı imzası ile inşa edilen West Gate projesinde 743 adet rezidans daire ve 90 adet mağazadan oluşan AVM bulunuyor. Projede 1+1'den 4+1'e kadar tüm daireler bulunuyor.


nbsp;İstanbul'un Brooklyn Park'ı yeni Fikirtepe'nin silüetine yakıştı
Oto World Asya çözüm sunuyor
İçişleri Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayınlanan 2008/71 sayılı genelge sonrası şehir içinde faaliyet gösteren oto galericilerine şehir dışına çıkmaları tebliğ edildi. Bu kararla iş yerleri mühürlenen, mahkemelik olan ve zor durumda kalan galericilere bakanlıktan sevindirici haber geldi. Uygulamanın 31 Aralık 2014 tarihine ertelenmesiyle rahat bir nefes alan galericilerin ilgisi Anadolu yakasının "ilk ve tek" Oto AVM'si Oto World Asya'ya yöneldi. Resmi kayıtlara göre İstanbul'da faaliyet gösteren 3 bin 500 galericiyi etkileyen bu durum sonrası, çözüm niteliğinde Oto AVM'ler kurulmaya başlandı. Anadolu yakasında "ilk ve tek" olan Oto World Asya bu AVM'lerden yalnızca biri. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'ndan genelgenin uygulanmasına dair son uyarı geldi ve uygulamalar 31 Aralık 2014 tarihine ertelendi. Aralık 2014'te kapılarını açacak olan Oto World Asya, genelge uygulanmadan galericilerin yeni yerlerine geçerek, taşınma süreci dışında, işlerine ara vermeden devam etmeleri olanağı sağlıyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ / nbsp;necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...