Konutta alt-orta gelir grubu seferberliği

Konutta alt-orta gelir grubu seferberliği

EMLAK Haberleri

2018’i ‘Depreme Karşı Seferberlik ve Yaşanası Pilot Şehirler Yılı’ olarak ilan eden İstanbul İnşaatçılar Derneği İNDER, hem depreme karşı güvenli yaşam alanları oluşturmak, hem de konut sahibi olmakta zorlanan orta ve alt gelir grubuna uygun fiyatlı konut sağlamak konusundaki çözüm önerilerini paylaştı.

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Amacımız, Türkiye’de konut ihtiyacı olan kesimin yüzde 85’ini oluşturan orta ve alt gelir seviyesine sahip kesim için, ayda 2 bin lira taksitle alınabilecek konutların yer alacağı modern yaşam alanları oluşturmak. Konut maliyetinin düşük olması için devlet desteği de şart. Bu bölgelerde yapılan işlerde alım satım vergisi, noter harçları dâhil her türlü harçlar kaldırılmalı. KDV muafiyetinin sağlanması da çok önemli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın böyle bir proje geliştirmeyi uygun görmesi halinde İNDER her zaman görev almaya hazır”dedi.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...