Gurbetçiden hem tatil hem yatırım

Gurbetçiden hem tatil hem yatırım

EMLAK Haberleri

Türkiye’ye hasretlerini yaz dönemlerinde memleketlerine gelerek dindiren gurbetçi vatandaşlar, dövizin değerlenmesini fırsat bilerek tatil ile birlikte gayrimenkul yatırımı da yapmaya başladı.

Türkiye’de son dönemde döviz kurunda meydana gelen artışın tatile gelen gurbetçilerimizi yatırıma yönlendirdi. Yaz aylarında tatilini akrabaları ve sevdikleri ile beraber geçirmek için Türkiye’ye akın eden gurbetçi vatandaşlar dövizin değerlenmesi ile birlikte gayrimenkul yatırımına ağırlık veriyor. Emlak yatırımlarını ağırlıklı olarak akrabalarının yaşadığı şehirlere yapan gurbetçi vatandaşlar; İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde de konut yatırımı yapıyor. Yazlık bölgelerin yanı sıra ileride değerlenir düşüncesiyle gurbetçi vatandaşların arsa yatırımları da dikkat çekiyor. Gurbetçi vatandaşların yanı sıra yabancı yatırımcıların da dövizdeki artışı fırsata dönüştürmek için yatırımlarını İstanbul ve Karadeniz Bölgesi’nde artırması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...