Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emlakta bu fiyatları 2014'te bulamazsınız

Emlakta bu fiyatları 2014'te bulamazsınız

EMLAK Haberleri

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, 'Konut fiyatları bugünkü seviyenin altına inmez' dedi.

Konut fiyatlarının 2014 yılından itibaren artmaya başlamasını beklediklerini söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, "Şu anda halen yüzde 1 KDV ile başlanan projeler satılıyor. Faizler ise yükselmedi. Buna sektördeki rekabeti de eklersek konut almak için en uygun zamanda olduğumuz ortaya çıkar" dedi. Sektörle ilgili sorularımızı cevaplandıran Dumankaya, "İnsanlar konut almaya başladılar. Eylülde daha fazla hareketlenme bekliyoruz. Gelişmekte olan ülkelerden çıkan paralardan dolayı faizler biraz artacak diye tahmin ediyorum. Bu da konut faizlerini tetikleyecek. 2014 yılına geldiğimizde artık yüzde 1 KDV avantajı da sona ermiş olacak. Arazi bulmanın da zorlaştığını düşünürsek 2014 yılında bugünkü fiyatları bulmak mümkün olmayacak" dedi. Bugün konut alanların kesinlikle kârlı çıkacaklarını da vurgulayan Dumankaya, "Yüzde 18 KDV'yi üzerine koyun bir kere. KDV teşviği tam olarak anlaşılamadı. 2014'ün başında anlaşılacaktır. 2014 ortalarına doğru fiyatların artacağını tahmin ediyorum. Sektör minimum kâr marjıyla çalışıyor. Stoklar belli bir sayıya indikten sonra fiyatlar yükselir" diye konuştu.Konut almakta zorlananlar için otomobil sistemini tavsiye eden Dumankaya, "1+1 daire ile başlanabilir. Daha sonra bunu satıp 2+1 ve sonrasında da 3+1 daire alınabilir. Otomobilde de önce ucuzunu alıyorsunuz, sonra modelini yükseltiyorsunuz" dedi. Son zamanlarda insanların hayat şartları sebebiyle 1+1 dairelere yönelmeye başladığını da vurgulayan Dumankaya, "Biz stüdyo dairelere her zaman projelerimizde yer vereceğiz. Bu konutlar bir trend değil gerekliliktir" ifadelerini kullandı.
Kentsel dönüşüm projelerinde markalı konut üreticilerinin fazla yer alamadığını da ifade eden Dumankaya, "Kentsel dönüşüm önemli. Nişantaşı'nın, Bağdat caddesinin yeniden yapılması lazım. Bir parselde çok insanla muhatap oluyoruz. Birine farklı, diğerine farklı fiyat vermek gerekiyor. Bizler bunu yapamayız. Devlet yatırımcıya parsel parsel verse kentsel dönüşüm daha hızlı olur" açıklamasını yaptı. Dumankaya'nın Sancaktepe'de 350 milyon liralık yeni bir projenin hazırlıkları içinde olduğunu da söyleyen Dumankaya, "60 dönüm arsa üzerine 1200 konutluk projemiz var. İmar ve ruhsat işleriyle uğraşıyoruz. Yılbaşına kadar hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz" yeni projeyi açıkladı.


Ritim İstanbul'da 187 bin TL'ye ev

Dumankaya İnşaat'ın, Maltepe'de hayata geçirdiği projesi Dumankaya Ritim İstanbul'da konut fiyatları 187 bin liradan başlayarak 2 milyon 296 bin liraya kadar çıkıyor. Modern mimarisi, sahip olduğu adalar manzarası, alışveriş ve sosyal donatıları ile daire sahiplerine teknoloji ve konforu bir arada sunan proje, Maltepe'de E5 üzerinde yer alması sebebiyle ulaşım merkezlerine yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Ritim İstanbul Projesinde; 35-72 metrekare arasında stüdyo, 60-122 metrekare arasında 1+1, 179-187 metrekare arasında 1+1 dubleks, 94-125 metrekare arasında 2+1, 160-212metrekare arasında 2+1 dubleks, 140-162 metrekare arasında 3+1, 190metrekare 3+1 dubleks 180 metrekare 4+1 ve 356 metrekare 5+1 Loft Daire gibi değişen büyüklüklerde daire seçenekleri bulunuyor. Projede ayrıca 53-203 metrekare arasında değişen 113 adet Ticari Ofis yer alıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...