Konuta KDV ve tapu harcı dopingi

Konuta KDV ve  tapu harcı dopingi

EMLAK Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yıl sonuna kadar devam edeceğini açıklaması gayrimenkul sektöründe sevinçle karşılandı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

İnşaat sektöründe müteahhitlerin beklediği müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Konut satışlarında KDV oranlarını yüzde 18'den 8'e, Tapu harçlarında da yüzde 4'den 3'e çekilen indirim uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek.  Bakanlığın konut alımını kolaylaştırmaya yönelik uygulamaya koyduğu karar sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılanırken, yapılan teşvikin önemini değerlendirdiler.

İHLAS YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZEKİ CELEP: Ülke ekonomisindeki olumlu gelişmelerin neticelerini gördüğümüz bugünlerde, inşaat sektörü adına hükûmetimizin attığı önemli adımları takdirle karşılıyoruz. Bu kapsamda biz de hazırladığımız çalışmaları ve tekliflerimizi gerek Cumhurbaşkanlığı makamına gerek ilgili bakanlıklara ve gerekse üyesi olduğumuz GYODER ve diğer sivil toplum kuruluşlarına sunmuştuk. Bu tekliflerimizden birisi olan; konut ve iş yeri satışlarındaki KDV oranının %8 ve tapu harç oranının %1,5 olarak yıl sonuna kadar uygulanmasının kararlaştırılmasını sektör adına son derece önemli buluyoruz. Yine kısa bir süre önce, Türk vatandaşlığına geçmek için ön görülen gayrimenkul alım limitinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesi de yerinde bir karar olmuştur. Ülkemizin ve özelde inşaat sektörünün içinden geçmekte olduğu zorlu süreci atlatmak adına gerek biz müteahhitlerin ve gerekse ilgili bakanlıkların, taşın altına her safhada ellerini koyduğunu görmek bizlere ayrıca cesaret vermektedir. Türk ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün bir mensubu olarak, Hazine ve Maliye Bakanımıza yerindeki müdahalelerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

ÖZYURTLAR HOLDİNG YKB TAMER ÖZYURT: Konut satışlarında KDV ve tapu harçlarında yapılan indirimin yıl sonuna kadar uzatılması kararı tüm iş insanları gibi bizi de sevindirdi. Devletin sektöre verdiği destekler daralan ekonomimize de katkı sağlayacaktır. Bu durum, hem konut alıcısına hem de konut üreticisine ciddi fayda oluşturacaktır.

BAHAŞ HOLDİNG YK BŞK. YRD. ABDÜSSAMET BAHADIR: Konut ve iş yeri alımında KDV ve tapu harçlarının düşürülmesi talebi daha da artıracak. Sektör için sevindirici bir gelişme olarak görüyoruz. Sektör temsilcileri olarak sektörü canlı tutmak için beklentilerimizi her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz. Bu tip uygulamaları sadece sektör açısından değerlendirmemek gerekir. Ülke ekonomisinin daha da güçlenmesi için her sektörde adımlar atılmalıdır.

KAR GROUP YKÜ ŞENOL ÜÇÜNCÜ: KDV ve tapu harçlarındaki indirimin sürdüğü haberi bizleri çok sevindirdi. KDV indiriminde yüzde 10'luk bir avantaj alıcı için büyük önem taşıyor. Aynı şekilde tapu harçlarındaki indirim de önemli bir fırsat. Burada hem alıcı hem de konut üreticisi birlikte kazanacak.

İNSAY YAPI YKB İHSAN ÇULHALIK: Karar, biriken stokların eritilmesine destek olacaktır. KDV  indirimi ve tapu harcındaki düşüşün, piyasayı ve yatırım kararını beklemeye alan konut alıcısını da harekete geçirecektir.

OMRAN İNŞAAT GENEL MÜDÜRÜ ERGİN BAYRAM: Türkiye genelinde satılmayı bekleyen 800 bin civarında konut bulunuyor. Alınan tedbirler ve destek sağlayan kararlar, bu sektörün gelişmesi ve daha çok fayda sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Dolayısıyla tapu harcı ve KDV oranlarındaki indirim süresinin yıl sonuna kadar uzatılmış olması çok yerinde bir karar olmuştur.

ERKANLI HOLDİNG YKB  RIZA ERKANLI: Alınan bu karar gayrimenkul sektöründe satışların ivme kazanması ve stokların eritilmesi açısından oldukça önemli.  Kurlarda yaşanan dalgalanmaya rağmen KDV ve tapu harcı indirim uygulaması sayesinde ilk 9 ayda 1 milyon konut sınırının aşıldı.  Söz konusu adım ile sektörün geçen seneki konut satış adetlerini yakalayacağına inanıyoruz.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...