Engelli, yaşlı ve dar gelirliye özel konut

Engelli, yaşlı  ve dar gelirliye özel konut

EMLAK Haberleri

Çok sayıda sosyal projenin öne çıktığı Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Programı'nda, toplumun önemli kesimini oluşturan engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin barınma ihtiyacına yönelik hedef ve tedbirler de yer aldı.

NECMİ ÇİÇEKCİ

Çalışmada her ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve ihtiyaçlar belirlenecek. 81 il ölçeğinde Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi oluşturulacak. Projelerde, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirli gibi toplumun önemli kesimlerinin barınma ihtiyaçlarına öncelik tanınacak. Yaşlı ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak tüm detaylar yer alacak. Üniversite bölgelerinde ise öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik projeler öne çıkacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarında her bölgenin sosyal, kültürel, tarihi ve geleneksel özellikleri gözetilecek. Sağlıklı, engelsiz, güvenli, çevre ve çocuk dostu konut alanları geliştirilecek. Hazırlanacak raporlar, yerel yönetimlere rehber oluşturacak.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...