Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konut kredisi faizleri son yılların en düşük seviyesinde

Konut kredisi faizleri son yılların en düşük seviyesinde

EMLAK Haberleri

Bankaların kredi faizlerindeki düşüş yeni yılın ilk ayında da devam etti. Ocak sonunda konut kredisi faiz oranları son yılların en düşük seviyesine indi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Enflasyonda yaşanan düşüş ekonomik toparlanma ve Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ile bankaların kredi faiz oranları da son senelerin en düşük seviyesine geriledi. Temmuz 2019'da ayında başlayan politika faizlerindeki sert indirimler bankaların likidite maliyetlerini düşürerek kredi faizlerinde sert indirimler gerçekleştirmesini sağladı. Politika faizlerindeki indirimlerin 2020'de de devam etmesi ile kredi faizleri Ocak ayında da düşüş ivmesini sürdürdü. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük %0.99 seviyesinde olan konut kredisi faiz oranları Ocak sonunda yüzde 0.79'a kadar geriledi. Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları %1.28'e inerken en uygun konut kredisi sıfır konutlar için sunulan yüzde 0.79'a düştü. İkinci konutlarda ise en düşük faiz oranı %0.89'a indi. Ocak sonunda 100.000 TL tutarda ve 5 yıl vadede konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 2.100 TL oluyor. Vade sonunda kredinin toplam geri ödemesi ise 126.000 TL' ye karşılık geliyor.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...