Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emlak Konut GYO, Kayabaşı 3. etabı ihaleye çıkarıyor

Emlak Konut GYO, Kayabaşı 3. etabı ihaleye çıkarıyor

EMLAK Haberleri

Emlak Konut GYO, Kayabaşı'ndaki 75 bin 197 metrekarelik arsalarını 1 Ekim 2013'te ihaleye çıkarıyor

Türkiye'nin dev uydu kenti Kayabaşı'na içinde park, eğitim kurumları, konut ve ticari birimlerin de olacağı dev bir proje yapılacak. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, bu amaçla Kayabaşı'ndaki 75 bin 197 metrekarelik arsalarını 1 Ekim 2013'te ihaleye çıkarıyor. Emlak Konut GYO'nun İstanbul'a kentsel tasarım projesi kazandırma vizyonuyla harekete geçtiği Bahçekent Emlak Konutları projesinin kura çekimi de 24 Ağustos Cumartesi günü yapıldı. 700 konut için 3 bin 234 başvuru alan projedeki 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri, yapılan çekilişle sahibini buldu. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, nbsp;Türkiye'nin dev uydu kenti Kayabaşı bölgesinde konut projesi geliştirilmeye müsait arsalarını Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Modeliyle ihaleye çıkartmaya hazırlanıyor. nbsp;Toplam yüzölçümü 75 bin 197 metrekareyi bulan, konut ve ticaret imarına sahip arsalar üzerine ayrıca yüzölçümü 10 bin metrekareyi aşan bir park ile eğitim kurumları inşaatı da yapılacak. Söz konusu proje ilişkin arsanın ihalesi 1 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.
nbsp;
İhaleye söz konusu olan ve Bakanlar Kurulu'nun Rezerv Yapı Alanı ilan ettiği bölgede yer alan, nbsp;Başakşehir ilçesi Kayabaşı Mahallesi'ndeki 520 Ada 2 Parsel'de kayıtlı arsanın yüzölçümü 40 bin 121 metrekare, 528 Ada 1 Parsel'de kayıtlı arsanın yüzölçümü 16 bin 423 metrekare, 528 Ada 3 Parsel'de kayıtlı arsanın yüzölçümü 18 bin 653 metrekaredir.
nbsp;Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi imar planına göre, ticaret Alanında: İş merkezi, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama tesisleri, otel, motel, rezidans, sinema, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, kat otoparkı, özel eğitim ve özel sağlık üniteleri yapılabilecek. Plan notlarında T1 olarak gösterilen ticaret ve konut alanlarında alanın yüzde 50'sine kadar konut ve rezidans inşa edilebilecek.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'un nüfus yoğunluğunun dengelenmesi amacıyla kurulan Kayabaşı uydu kentinde satışa sundukları arsa ile kente içinde sadece konutların değil, ticari birimler, eğitim birimleri ve kent parkının yer aldığı modern bir yaşam alanı daha kazandıracaklarını ifade etti. Kurum "Biz şirket olarak projelerin sadece konutlardan oluşan siteler değil, her türlü ihtiyacın modern ve konforlu bir şekilde karşılanabileceği yaşam alanları olarak kurgulanmasına önem veriyoruz" dedi.
nbsp;
Park ve eğitim kurumları da inşa edilecek
Kayabaşı 3. Etap projesinde ayrıca 10 bin 704 metrekare büyüklüğünde bir de park alanı yer alıyor. Projede "İstanbul Kayabaşı Emlak Konutları 1.Etap 1., 2., 3. ve 4. Kısım Konut İnşaatları ile Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenleme ve Okul İnşaatı İşleri" kapsamında 526 ada 1 parselin yaklaşık 14 bin metrekarelik kısmında 24'er derslikli ilkokul ile 1 adet ortaokul yaptırılacak. Yine söz konusu parselin kalan yaklaşık 8 bin 735 metrekarelik kısmı lise yeri olarak ayrıldı.
nbsp;
Bahçekent Emlak Konutları'na 4 katı talep
Bu arada Bahçekent Emlak Konutları projesinin kura çekimini de gerçekleştiren emlak Konut GYO'nun bu projesi çerçevesinde 700 konut için 8 Temmuz 2013 - 16 Ağustos 2013 tarihleri arasında toplam 3 bin 234 başvuru yapıldı. Bunun üzerine 24 Ağustos 2013 tarihinde Bahçeşehir Kültür Merkezi'nde noter huzurunda kuru çekilişi yapılarak daire sahipleri belirlendi. Çekiliş sonucunda 45 gündür konut sahibi olmaya bekleyenlerden 700 aile bu hayalini gerçekleştirme imkanına kavuştu.
nbsp;
Emlak Konut GYO tarafından Kamu İhale Kanunu çerçevesinde yapımına ve satışına başlanılan Bahçekent Emlak Konutları projesinin toplam inşaat alanı 308 bin 809 metrekareyi buluyor. Proje toplam 1506 adet konut ile 282 adet ticari üniteden oluşacak.
Merkezi lokasyonu, kendi içinde sürdürülebilirlik ve yeterlilik sağlamasıyla birlikte, Başakşehir ilçesinde yeni bir çekim merkezi haline gelecek projedeki konutların ortalama nbsp;metrekare fiyatı nbsp;1850 TL olarak belirlenirken, kuraya sunulan konutlardan 214 adedi 1+1, 156 adedi 2+1, 319 adedi 3+1 ve 11 adedi 4+1 daireden oluşmaktadır.
Arsanın yüzde 83'ü yeşil alana ayrılan ve ayrıca çevreci özelliklere sahip olan Bahçekent Emlak Konutları'nda yenilenebilir enerji kaynaklarına ve atık geri dönüşüm sistemlerine yer verilecek. Bu doğrultuda, belirtilen bloklarda 4 kW'lık güneş paneli tesis edilerek üretilen enerji, blokların ortak kullanım alanlarında tüketilecek. Konutlarda ayrıca atık geri dönüşüm sistemi yer alacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...