Türkler dünyayı inşa ediyor

Türkler dünyayı inşa ediyor

EMLAK Haberleri

Türkiye’yi yurt dışında temsil eden Türk müteahhitler, Covid-19 salgınının etkilerinin azalmaya başladığı 2021 yılında yurtdışında 29,3 milyar dolar tutarında proje üstlendi.

2020 yılında 15,2 milyar dolar proje üstlenen inşaat sektörü, böylece yeni proje bedelini yaklaşık olarak ikiye katlamış oldu. Rusya, 11,2 milyar dolar tutarında proje ile lider pazar olmayı sürdürürken, ülkeyi 3,6 milyar dolar ile ikinci sıraya yeniden yükselen Irak izledi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sektörün yurt dışına açıldığı 1972 yılından bugüne kadar 131 ülkede üstlendiği toplam 11.093 projenin büyüklüğünün 451,5 milyar dolara çıktığını kaydetti. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren ise “2021 yılında firmalarımızın gösterdiği başarıdan aldığımız güç ve olumlu seyreden 2022 yılı projeksiyonlarını dikkate alarak, artık yeni hedefleri konuşmanın zamanı geldi. Salgının bahara kadar engel olmaktan çıkacağı ümidi ile bu yıl yurt dışında yeni proje tutarında 30 milyar doları aşmayı hedefliyoruz. Orta vadede de bu rakamı 50 milyar dolar seviyesine çekmek amacındayız” diye konuştu.


 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...