Arsa ve dükkân fiyatları değerleniyor

Arsa ve dükkân fiyatları değerleniyor

EMLAK Haberleri

Gayrimenkul sektörü değerlenmeye devam ediyor. Yatırım tarafında ise arsa ve mağazalar öne çıkıyor. 2021 sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut imarlı arsaların ortalama metrekare fiyatı 866 TL, dükkân ve mağazaların ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 705 TL, plazalardaki ofislerin ortalama metrekare satış fiyatı ise 6 bin 814 TL oldu.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Verileri değerlendiren Görkem Öğüt “Konut maliyetlerindeki artış ve stok düşüklüğü yatırımcıları arsa yatırımına yönlendirdi. Diğer taraftan pandemi ile birlikte uzaktan çalışmanın yaygınlaşması sonucu ile ofis talebi de düştü. Pek çok kurumsal firma ofis alanlarında küçülmeye gitti. Bunun sonucu olarak ofis olarak üretilen gayrimenkullerin konut olarak kullanıma uygun hâle getirilerek dönüştürülmesi gündeme geldi. Pandemi sonrası ticari gayrimenkul tarafında,  ofis piyasasında düşen talebe rağmen lojistik merkezlerine olan talebin önemli ölçüde arttığını görüyoruz” dedi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖNEMLİ

Öte yandan ülkemizde enerji verimliliği konusu önemini daha da artırdı. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Mehmet Sami Kılıç, enerjisinin yüzde 70’ini ithal eden, Türkiye’de daha fazla gecikmeden tüm alanlarda enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğe odaklanılması gerektiğini söyledi. Kılıç “Yatırımcılar spekülasyonlardan fayda ummak yerine dünyanın geleceğinde önemli yeri olacak enerji verimliliğine odaklanmalı. Sadece binaları çevre dostu yapmak suretiyle yüzde 25 - 50 arasında enerji tasarrufu sağlamak mümkün.


Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...