Romanya 1-1 İsviçre

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Romanya 1-1 İsviçre

FUTBOL Haberleri

EURO2016 A Grubu 2. maçında İsviçre ile Romanya 1-1 berabere kaldı.

EURO2016 A Grubu 2. maçında Romanya ile İsviçre karşı karşıya geldi. Paris'teki Parc des Princes'te oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Romanya 18. dakikada Gençlerbirliği'nde oynayan Bogdan Stancu'nun penaltıdan attığı golle öne geçerken; İsviçre'nin cevabı 57. dakikada Admir Mehmedi'den geldi. Öte yandan İsviçre'de Galatasaraylı Dzemaili mücadeleye ilk 11'de başladı.

Bu skorun ardından ilk maçında Fransa'ya 2-1 yenilen Romanya, ilk puanını aldı. İlk maçta Arnavutluk'u 1-0 mağlup eden İsviçre ise, 4 puana yükseldi ve gruptan çıkma adına önemli bir adım attı.

Grubun 3. maçlarında Romanya, Arnavutluk ile İsviçre ise Fransa ise 19 Haziran günü 22:00'da karşı karşıya gelecek.

İSVİÇRE KAÇIRDI, ROMANYA PENALTI İLE ÇILDIRDI!

Mücadeleye İsviçre daha hücumu düşünen bir yapıda başlarken, Romanya hızlı ataklarla tehlikeli olmaya çalışan bir görüntüde gözüktü. İsviçre'de ilk 15 dakikada Seferovic yakalanan fırsatları gole çeviremedi ve Romanya, 18. dakikada yakaladıkları penaltı şansını iyi değerlendirerek öne geçti.

Sol kanattan gelişen atakta topla birlikte içeri giren Claudiu Keseru'dan seken topu Alexandru Chipciu kontrol etti ve topla birlikte ilerlemek isteyen oyuncuyu Stephan Lichtsteiner arkadan çekerek düşürdü. Maçın hakemi Sergey Karasev beklemeden düdüğünü çaldı ve topun başına geçen Bogdan Stancu topla kaleciyi farklı köşelere göndererek takımını öne geçirdi.

ADMIR MEHMEDI'DEN GÜZEL GOL

Golü kalesinde gördükten sonra beraberlik için saldıran İsviçre, ilk yarıda kalesinde birçok pozisyon gördü, ancak ne gol atabildi, ne de kalesinde gole izin verdi. İkinci yarıya daha iyi başlayan kırmızı-beyazlı ekip, beraberlik sayısını da 57. dakikada buldu.

Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Rodriguez ceza sahası içine ortasını yaptı ve altı pas önünde Johan Djourou'nun indirdiği topu önünde bulan Admir Mehmedi bekletmeden gelişine güzel ve sert bir vuruş yaparak ağları sarstı.

TEMPO BİR AN OLSUN DÜŞMEDİ!

Gol ve heyecan açısından kısır geçen turnuvada isviçre - Romanya maçı oldukça tempolu ve ceza alanı çevresinde geçerek futbolseverleri memnun etti. Orta sahaların oyunun içinde fazla gözükmediği maçta, ileri uç elemanlerının son pasları ve şanssızlıkları, daha fazla gol olmasını önledi.

İki takım da sahadan bir puanla ayrıldı ve son maçlar öncesinde gruptan çıkma yolunda şanslarını sürdürdü.

ROMANYA 1-1 İSVİÇRE (GENİŞ ÖZET)

90 Hakem Sergey Karasev maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Her iki takım da birbirine skor üstünlüğü sağlayamıyor ve sahadan 1'er puanla ayrılıyor.

90 Breel Embolo, Dragos Grigore'ye yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

90 Sağ kanatta topla buluşan Michael Lang ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte kimse topa dokunamıyor ve top dışarı çıkıyor.

90 İsviçre'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Xherdan Shaqiri çıkıyor ve yerini Shani Tarashaj'a bırakıyor.

90 Sergey Karasev maçın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

87 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gabriel Torje ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

86 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Rodriguez ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

83 Romanya'nın üçüncü ve son değişikliği, Florin Andone çıkıyor ve yerini Florin Andone'ye bırakıyor.

83 İsviçre'de ikinci oyuncu değişikliği, Blerim Dzemaili çıkıyor ve yerini Michael Lang'a bırakıyor.

78 Alexandru Chipciu'nun verdiği pasla topla buluşan Claudiu Keseru ceza sahası yay çizgisi üzerinden şutunu çekiyor. Savunmaya da çarpan topu kaleci Yann Sommer kontrol ediyor.

77 Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top havalanıyor ve Blerim Dzemaili'nin önünde kalıyor. Blerim Dzemaili bekletemeden ceza sahası içinde şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

77 Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Xherdan Shaqiri şutunu çekiyor ancak top barajdaki oyunculardan geri dönüyor. Dönen topu takip eden Admir Mehmedi yay içinden sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kaleci Ciprian Tatarusanu'da kalıyor.

76 Dragos Grigore, Breel Embolo'ya arkadan yaptığı müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

74 Sol kanatta topla buluşan Admir Mehmedi ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte Xherdan Shaqiri rövaşata vuruşu deniyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

74 Sağ kanatta topla buluşan Stephan Lichtsteiner ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

70 Uzaklardan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Gabriel Torje sert bir şut çekiyor ancak Yann Sommer son anda uzanarak topu tokatlıyor.

68 Sağ kanatta topla buluşan Stephan Lichtsteiner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Atılan ortaya hareketlenen Breel Embolo altıpas içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

66 Admir Mehmedi'nin attığı uzun pasa hareketlenen Breel Embolo ofsaytta kalıyor.

65 Steliano Filip'in sol kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Claudiu Keseru kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Yann Sommer'de kalıyor.

65 Orta alandan atılan uzun pasla topla buluşan Breel Embolo sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

64 İsviçre'de ilk oyuncu değişikliği, Haris Seferovic çıkıyor ve yerini Breel Embolo'ya bırakıyor.

62 Romanya ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Razvan Rat çıkıyor ve yerini Steliano Filip'e bırakıyor.

60 Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Xherdan Shaqiri sol ayağı ile plase bir vuruş yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

57 Johan Djourou golün pasını veren oyuncu oluyor.

57 GOOOLL!! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Rodriguez ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpas önünde Johan Djourou'nun indirdiği topu önünde bulan Admir Mehmedi bekletmeden gelişine bir vuruş yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. İsviçre, Admir Mehmedi'nin golü ile 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

55 Xherdan Shaqiri'nin orta alandan attığı uzun pasa hareketlenen Admir Mehmedi ofsaytta kalıyor.

53 Kısa pasla topla buluşan Cristian Sapunaru sağ çaprazdan uzaklardan bir şut çekiyor ancak bu etkisiz bir vuruş oluyor ve dışarı çıkıyor.

53 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gabriel Torje ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor.

52 Sol kanatta Razvan Rat topu arka direğe ortalıyor. Altıpasın hemen yanında Gabriel Torje topla buluşuyor ve altıpasa topu çeviriyor. Altıpas içinede Johan Djourou müdahalesini yapıyor ancak kalesine de yönelen top kornere çıkıyor.

50 Granit Xhaka, Bogdan Stancu'ya yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

49 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Xherdan Shaqiri ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

49 Granit Xhaka'nın ara pasında topla buluşan Xherdan Shaqiri sağ ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak savunmadan da seken top havalanıp kornere gidiyor.

46 Sol kanattan gelişen atakta karambolden seken topu kontrol eden Ovidiu Hoban sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin sağından dışarı çıkıyor.

46 Romanya'da ilk oyuncu değişikliği, Mihai Pintilii çıkıyor ve yerini Ovidiu Hoban'a bırakıyor.

46 Sergey Karasev ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Romanya başlıyor.

45 Sağ kanatan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gabriel Torje ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

45  Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gabriel Torje bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

45  Sergey Karasev ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve Romanya, İsviçre karşısında 1-0 üstünlük ile soyunma odasına galip giden taraf oluyor.

45  Sergey Karasev ilk yarınını sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

45  Granit Xhaka'nın attığı pasa hareketlenen Stephan Lichtsteiner ofsaytta kalıyor.

44  Blerim Dzemaili'nin ceza sahası içine kafa ile şişirdiği topa Stephan Lichtsteiner kafa vuruşunu yapıp aşırtıyor ancak top kaleci Ciprian Tatarusanu'da kalıyor.

42  Sağ çaprazda topla buluşan Claudiu Keseru uzaklardan bir şut deniyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

41  Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Rodriguez bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

40  Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Claudiu Keseru ofsaytta kalıyor.

40  Sağ kanattan Xherdan Shaqiri'nin attığı pasa hareketlenen Admir Mehmedi ofsaytta kalıyor.

39  Sağ kanatta uzun pasla topla buluşan Stephan Lichtsteiner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Blerim Dzemaili kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

37  Claudiu Keseru, Valon Behrami'ye yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

36  Sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Mihai Pintilii ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

34 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Rodriguez ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte Granit Xhaka topa yükseliyor ve vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

33 Kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Rodriguez sol ayağı ile plase bir vuruş yapıyor ancak arka direkte Ciprian Tatarusanu topu kolayca kontrol ediyor.

29 Granit Xhaka'nın orta alandan attığı uzun pasa hareketlenen Haris Seferovic ofsaytta kalıyor.

28 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Gabriel Torje ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ceza sahası içine ortasını yapıyor savunmadan da seken top Cristian Sapunaru'nun önünde kalıyor. Sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kale direğine çarpıp dışarı çıkıyor.

27 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xherdan Shaqiri ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları kafa ile topu uzaklaştırıyor.

25 Sol kanatta topla buluşan Alexandru Chipciu ceza sahası içine topla ilerleyip Stephan Lichtsteiner'dan sıyrılıyor ve sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

24 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Xherdan Shaqiri ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

24 Alexandru Chipciu, Stephan Lichtsteiner'a yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

22 Andrei Prepelita, Granit Xhaka'ya arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

21 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Xherdan Shaqiri ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

21 Savunmanın uzaklaştırdığı topa Fabian Schär gelişine sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor ancak Ciprian Tatarusanu aynı güzellikte topu kornere göndermeyi başarıyor.

20 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Rodriguez bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

18 Penaltıyı kullanmak için topun başına Bogdan Stancu geçiyor.

18  GOOOLL!! Sol kanattan gelişen atakta topla birlikte içeri giren Claudiu Keseru'dan seken topu Alexandru Chipciu kontrol ediyor. Topla birlikte ilerlemek isteyen Alexandru Chipciu'yu Stephan Lichtsteiner arkadan çekiyor ve pozisyona girmesini engelliyor. Sergey Karasev beklemeden düdüğünü çalıyor ve penaltı noktasını gösteriyor. Topun başına geçen Bogdan Stancu topla kaleciyi farklı köşelere gönderiyor ve topu filerlerle buluşturuyor. Bogdan Stancu'nun penaltı golü ile Romanya 1-0 öne geçiyor.

17 Sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Bogdan Stancu sert bir şut çekiyor ancak top Fabian Schär'dan geri dönüyor.

16 Ceza yayı önünde Xherdan Shaqiri'nin kısa pası ile topla buluşan Haris Seferovic altıpas önüne ilerleyip şutunu çekiyor ancak Ciprian Tatarusanu açısını kapatarak topu kurtarıyor.

12 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Xherdan Shaqiri ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Ciprian Tatarusanu topu yumruklayarak tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

12 Sol kanatta Ricardo Rodriguez'in pası ile topla buluşan Blerim Dzemaili ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte Razvan Rat bekletmeden topu kornere gönderiyor.

10 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Rodriguez ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak altıpas önünde topa hareketlenen Granit Xhaka'nın yaptığı faul sonrası oyun duruyor.

9 Alexandru Chipciu'nun sol kanattan attığı ortaya hareketlenen Claudiu Keseru kafayla aşırtma bir vuruş deniyor ancak top kaleci Yann Sommer'de kalıyor.

7 Hızlı gelişen İsviçre atağında ceza yayı önünde topla buluşan Blerim Dzemaili attığı kısa ve güzel pasla topu ceza sahası içindeki Haris Seferovic'le buluşturuyor. Haris Seferovic topu sağına çekip şutunu kaleye yolluyor ancak top kale direğinin solundan dışarı çıkıyor.

3 Uzaklaştırılmaya çalışılan topu kontrol eden Xherdan Shaqiri sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak savunmadan da seken top kalecide kalıyor.

3 Sağ çaprazda topla buluşan Blerim Dzemaili ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak bu etkisiz bir vuruş oluyor ve savunma oyuncuları topu uzaklaştırıyor.

1 Sağ kanattan hızlı gelişen Romanya atağında kısa pasla topla buluşan Gabriel Torje ceza sahası içine girip ortasını yapıyor ancak savunmadan da seken topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyorlar.

1 Hakem Sergey Karasev'in düdüğü ile maça İsviçre başlıyor.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...