Kral Portekiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kral Portekiz

FUTBOL Haberleri

Final maçında önce Ronaldo şoku yaşayan Portekiz uzatmada Eder'in bazukasıyla Horozları evinde devirdi

EURO 2016'nın şampiyonu finalde ev sahibi Fransa'yı deviren Portekiz oldu! Fernando Santos'un öğrencileri normal süresi 0-0 biten maçın 109. dakikasında Eder'in attığı golle tarihinde ilk defa Avrupa'nın en büyüğü oldu. 1984 ve 2000'de evinde şampiyon Fransa ise 3. defa kupayı kazanma şansını tepmiş oldu. Maça beklendiği gibi Fransızların baskısıyla başlandı. Payet'nin 10. dakikasındaki ortasına iyi yükselen Griezmann kafayı vurdu ama kaleci Patricio topu son anda kornere çelmeyi başardı. Portekiz 25. dakikada şoku yaşadı. Takımın en önemli yıldızı ve kozu Ronaldo sakatlanarak oyundan çıktı. Yerine Quaresma dahil oldu. Bu zorunlu değişikliğin ardından Portekiz'in gücünde ciddi oranda azalma oldu. Fransa topu rakip yarı alanda çeviriyordu ama Portekiz takım halinde savunma yapıyor, Fransızların pozisyona girmesine müsaade etmiyordu. Bu durum ilk yarı sonuna kadar değişmedi ve soyunma odasına golsüz eşitlikle girildi. 
Gignac ve Raphael direğe takıldı
Fransa şampiyonluk için bastırıyor, Portekiz direniyordu. Horozlar 66'da golle burun buruna geldi. Turnuvanın yıldızı Griezmann kale ağzında bomboş pozisyonda topu üstten auta atarak şaşırttı. Giroud 75'te sol çaprazdan sert vurdu ama kaleci Patricio zor da olsa bu şutu kurtarmayı başardı. Maçın başından itibaren rakibini savuşturan Portekiz ilk şutu 80'de çekti. Quaresma'nın müthiş röveşatasını kaleci Lloris kurtardı. Sissoko 84'te 25 metreden füze gönderdi, Patricio yine kurtardı. Bastırdıkça bastıran Fransa 90+2'de Gignac'la direğe takıldı. Bu ataktan da gol çıkmayınca maç uzatmalara gitti. İlk 15'te gol tehlikesi yaşanmadı. Raphael'in 109'daki serbest vuruşu direğe takıldı. Hemen ardından Eder çıktı sahneye. Ceza sahası dışından beklenmedik şekilde çok sert vuran 28 yaşındaki oyuncunun şutu ağlarla buluşunca Portekizliler sevinçten çılgına döndü: 1-0. Kalan 10 dakikada Fransa'nın baskısı skoru değiştirmeyince Portekiz kupayı Fransa'nın evinde kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Kral Portekiz

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...