Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyaz eldivenin sırrı çözüldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beyaz eldivenin sırrı çözüldü

FUTBOL Haberleri

EURO 2016 kupasını Portekiz'e kazandıran golü atarak gecenin adamı olan Eder'in, gol sonrası taktığı beyaz eldivenin sırrı çözüldü.

EURO 2016 finalinin 109. dakikasında muhteşem bir gol atarak Portekiz'i Avrupa'nın en büyüğü yapan Eder, gecenin adamı oldu.

Gol sonrası herkesin dikkatini çeken ve merak edilen olay ise Eder'in eline taktığı eldiven oldu. Bu eldiven Portekizli futbolcunun uğuru. Lille formasıyla gol attığında bu eldiveni takıyor, kendisine şans getirdiğine inanıyor. Avrupa Şampiyonası öncesi verdiği bir röportajda da, "Milli formayla da gol atarsam beyaz eldiveni takacağım" demişti.

EDER KİMDİR?

1.88 metre boyundaki Eder'in ilginç bir yaşam öyküsü var. 22 Aralık 2987'de bir Batı Afrika ülkesi olan Gine Bissau'da dünyaya gelen Eder, futbol kariyerine 2007 yılında Portekiz'in FC oliveiro do Hospital takımında başladı. Daha sonra Tourizense ve Coimbra formaları giyen Eder, 2012'de bedelsiz olarak Braga'ya transfer oldu.

LILLE KULÜBÜ 4.5 MİLYON EURO'YA SATIN ALDI

2015'te 6.7 milyon Euro karşılığında İngiliz ekibi Swansea'ye satılan Eder, bir yıl sonra Fransa'nın Lille takımına kiralandı. Fransız ekibi, geçtiğimiz günlerde yıldız oyuncunun bonservisini 4.5 milyon Euro karşılığında satın aldı.

FENERBAHÇE'NİN LİSTESİNDEYDİ

Bu arada Braga'ya transfer olduğu ilk sezon sergilediği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken Eder, Fenerbahçe'nin de gündemine girdi, ancak sarı lacivertliler daha sonra bu oyuncudan vazgeçti.

EDER: KUPAYI KESİNLİKLE HAK ETTİK

Bu arada, EURO 2016 finali sonrası duygularını dile getiren Eder, "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu golü ben attığım için ayrı mutlu oldum. Kesinlikle bu kupayı hak ettik" dedi.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...