İtalya: 78 - Türkiye: 69

/ Kaynak: AA
İtalya: 78 - Türkiye: 69

BASKETBOL Haberleri  / AA

Basketbol erkeklerde, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri (F) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Takım, gruptaki ikinci maçında 55 yıldır resmi maçlarda yenemediği İtalya'ya 78-69 mağlup oldu. 12 Dev Adam, Gaziantep'teki terör saldırı dolayısıyla maça siyah bantla çıktı.

Basketbol erkeklerde, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri (F) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Takım, gruptaki ikinci maçında İtalya'ya 78-69 yenildi. Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan (A) Milli Takım, Semih, İlkan ve Sinan üçlüsünün etkili oyunlarıyla 6. dakikayı 12-9 önde geçti. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele geçiren 12 Dev Adam, son bölümde Emir Preldzic'in de skora katkı vermesi ve İtalya'nın da hücumda etkisini yitirmesiyle ilk periyodu, 7 sayılık farkla 18-11 önde tamamladı. İlk periyottaki iyi oyununu ikinci çeyreğe de yansıtan ay-yıldızlılar, Kerem ve Emir'in basketleriyle farkını koruyarak başladı. İlkan'ın hücumda pota altındaki etkili oyunu ve Ender'in basketleriyle 16. dakika 34-22'lik Türkiye üstünlüğüyle geçildi.

İYİ BAŞLADIK AMA...
Türkiye'nin farkı açmasıyla üst üste mola almak durumunda kalan İtalya, toparlanmaya başladı. İtalya'nın alan savunmasına dönmesiyle hücumda zorlanmaya başlayan (A) Milli Takım, son 4 dakikada 2 sayı bulabildi. İtalyan Hackett'in son saniyede kaydettiği 3 sayılık basketle skor 32-36'ye nbsp; nbsp;geldi. Türkiye, devreyi bu skorla önde kapattı. Mücadelenin 3. periyodunun başında iki takımda sayı üretmekte güçlük çekerken, Türkiye 25. dakikayı İlkan, Emir, İzzet'in basketleriyle 43-36 önde geçti.

KEREM GÖNLÜM SAHNEDE
Üçüncü çeyrekte 25. dakikadan sonra Türkiye'de sahneye Kerem Gönlüm çıktı. 8 sayı kaydeden Kerem'e, İtalyanlar Datome, Aradori ve Gallinari'nin serbest atışlardan bulduğu sayılarla cevap vermeye çalıştı. Üçüncü periyot, 55-51 Türkiye üstünlüğüyle tamamlandı. Türkiye, son çeyreğe Ender, Kerem ve Semih'in basketleriyle 6-0'lık bir seriyle başladı ve 32. dakikayı 10 sayı (61-51) farkla önde geçti. Bu seriye İtalyanlar da Datome, Aradori ve Heckett'in sayılarıyla oluşturdukları 13-3'lik seriyle cevap verdi ve 36. dakikaya 64-64 eşitlikle girildi. Bu dakikadan sonra Türkiye oyundan düştü. İtalya maçın kontrolünü ele alarak 14-5'lik bir seriyle maçı 78-69 kazandı. Karşılaşmanın büyük bölümünü önde götüren ay-yıldızlılar, 55 yıldır yenemediği İtalya karşısında yine galibiyet elde edemedi. İtalya'ya yenilen Türkiye, gruptaki 3. maçında 24 Ağustos Cuma günü Portekiz ile Ankara'da karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR
Karşılaşma öncesi Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 12 Dev Adam, Gaziantep'teki terör saldırı dolayısıyla maça siyah bantla çıktı. UEFA, Fenerbahçe'ye Spartak Moskova maçında siyah bant takması için izin vermemişti. Maç öncesi (A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic'e, İtalya Milli Takımı'nı çalıştırdığı dönemde elde ettiği başarılar sebebiyle İtalya Basketbol Federasyonu Başkanı Dino Meneghin tarafından anı plaketi verildi. nbsp;

MAÇIN TABLOSU
Salon:
Palaserradimigni
Hakemler: Juan Arteaga (İspanya), Ilij Belosevic (Sırbistan), Sreteb Radovic (Hırvatistan)
İtalya: Cincianari 4, Gallinari 16, Aradori 9, Mancinelli, Cusin 6, Datome 23, Gigli, Hackett 15, Chiotti, Cavaliero 3, Poeta 2
Türkiye: Sinan 10, Serhat, Emir 14, İlkan 14, Semih 8, Kerem 12, Ender 8, İzzet 3, Hüseyin
1. Periyot: 11-18
Devre: 32-36
3. Periyot: 51-55

BASKETBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...