BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Marmara ve Karadeniz'deki dip balıklarında büyük tehlike!

Marmara ve Karadeniz'deki dip balıklarında büyük tehlike!
2 / 6

'AĞIR METALLER VÜCUDUMUZA YAPIŞIYOR'

Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, "Vücudumuz aldığı ağır metali doğal yollarla geri atamıyor. Bu ağır metaller vücudumuzda birikiyor. Besin değeri olarak önemli bir yere sahip olan ve çocukların gelişimi için elzem yapıda olan su ürünlerinin böyle bir tehdit altında bulunması insanlar üzerinde hem fiziksel hem psikolojik olarak kötü etkilere neden olabiliyor. Dip balıkları, diğer balıklara oranla daha fazla kirliğe maruz kalan balıklardır. Karadeniz ve Marmara gibi risk altındaki sulardan çok fazla dip balığı tüketilmemesi ve özellikle çocuklara yedirilmemesi gerekmektedir. Kabuklu deniz ürünleri suyu filtre ettiği için riskli bölgelerden çıkartılan kabuklu su ürünleri de olabildiğince az tüketilmeli" diyerek uyarıda bulundu.