Şenes Erzik TFF için aday oluyor

- Güncelleme:
Şenes Erzik TFF için aday oluyor

Futbol Haberleri

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından boşalan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için Şenes Erzik'in adaylığı kesinleşiyor.

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından boşalan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için Şenes Erzik'in adaylığı kesinleşiyor. Dört büyük kulübün, 27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık seçimi için ortak adayı Şenes Erzik. Spor Bakanı Suat Kılıç, Meclis'te Şenes Erzik ile görüştüğü ortaya çıktı.

Bugün, basına kapalı gerçekleşen ve görüntü alınmasına dahi izin verilmeyen buluşmada Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve ikinci başkanı Adnan Öztürk'ün Bakan Suat Kılıç ile biraraya geldi.

Kulüplerin temsilcilerinin Bakan'a "Bize yardımcı ol" dedikleri belirtilirken, Bakan'ın ise "Siz kendiniz bir aday çıkarın. Mümkünse tek aday çıkarın ve biz desteği veririz. İsmi ben önermem ama yine hatırlatıyorum; bu aday hiç bir kulübe yakın olmasın, kimsenin adamı olmasın, bir kulübün sempatizanı olabilir ama hedefi Türk futbolunu kaostan kurtaracak spor bilgisine, hukuk bilgisine sahip olan biri gerekiyor" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Bu görüşme sonrasında 4 büyük kulübün ortak kararı UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik oldu. Bakan Suat Kılıç şu dakikalarda TBMM'de Şenes Erzik ile görüşüyor. Erzik, Suat Kılıç ile TBMM'de bir araya gelmeden öne yaptığı açıklamada "Üzerimize düşen görevi yaparız" demişti..

SUAT KILIÇ: BUGÜN GÖRÜŞECEĞİZ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA 1. Asbaşkanı ve FİFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik ile görüşeceğ ini söyledi. nbsp; Meclis Kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, "Şenes Erzik ile görüştünüz mü?" sorusuna, "Görüşeceğim. Bugün gelirse bugün görüşeceğim. Genel bir değerlendirme yapalım diye konuştuk. Büyük ihtimalle bugün görüşürüz" dedi.
Kılıç, "Başka randevu talepleri oldu mu?" sorusuna, "Kulüp başkanları bugün geldi; Trabzon, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüp başkanları bugün geldiler. Bir istişare ve değerlendirmede bulunmak üzere onlarla görüştüm. Yine bugün Gençlerbirliği, Antalya ve Eskişehir kulüp başkanları görüşme talebinde bulundu, onlara da randevu verdik. Spor Toto Süper Lig'de bulunan 10 kulüp başkanı da görüşme talebinde bulundular. Onlara da yarın randevu verdik" dedi.
Bir soru üzerine Kılıç, görüşmelerde genel olarak Türk futbolunda yaşanan sorunların ele alındığını belirterek, "Federasyon başkanlığı süreci de bunun içinde mi?" sorusuna, "Federasyon Başkanlığı konusuna en başta kanaatimizi beyan ettik. Federasyon Başkanlığı sürecine karışma düşüncesinde değiliz. Kulüp başkanları kendi adaylarını kendileri bulmalı ve arkasında durmalı görüşümüzü beyan ettik" karşılığını verdi.

ERZİK: BENDEN BAŞKA ÇARE YOKSA ADAYIM

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Asbaşkanı Senes Erzik ile Meclis'te bir görüşme gerçekleştirdi. nbsp; Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Erzik, "Benden başka çare yoksa adayım. Bir iki gün içinde kararımı açıklayacağım" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...