Dışişleri Bakanı Davutoğlu Myanmar'da

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Myanmar'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Rohingya Temas Grubu'nun ziyareti kapsamında geldiği Myanmar'daki temaslarına başladı.

Dışişleri Bakanı Bakan Davutoğlu, nbsp;İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile başkent Naypidav'da bir araya geldi. Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Edinilen bilgiye göre, temas grubunun ziyaretine ilişkin detayların ele alındığı görüşmede, Myanmarlı yetkililerle yapılacak temaslarda dile getirilecek ana mesajlar üzerinde duruldu. İkili görüşmenin ardından, İİT Rohingya Temas Grubu üyelerinden Malezya, Endonezya, Cibuti, Mısır, Suudi Arabistan ve Bangladeş'ten üst düzey yetkililerin de katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi. Temas grubu üyelerinin, ziyaretin ilk gününde, Myanmar Devlet Başkan Yardımcısı ve Rakhine (Arakan) Eyaleti Barış, İstikrar ve Kalkınma Uygulamaları Merkez Komitesi Başkanı Dr. Sai Mauk Kham ile görüşmeleri ve parlamentoda bazı temaslarda bulunmaları öngörülüyor. Davutoğlu'nun, Myanmar Dışişleri Bakanı Wunna Maung Lwin ile ikili görüşme yapması da bekleniyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...