'Aytunç Altındal kanserden ölmedi, zehirlendi'

'Aytunç Altındal kanserden ölmedi, zehirlendi'

GÜNDEM Haberleri

Araştırmacı-yazar Aytunç Altındal hastaneye yatmadan tam 1 yıl önce son röportajını gazetemize vermişti.

Aytunç Altındal'ın yakınları ünlü yazarın kanserden ölmediğini, zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti. Araştırmacı-yazar Aytunç Altındal (68), dün gece bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yeşilköy İnternational Hospital Başhekim Yardımcısı Türker Kundak, 4 Kasım'da hastanelerinde tedavi altına alınan Altındal'ın ölüm sebebini şöyle açıkladı: "Saat 01.45 civarında fenalaştı. Yapılan müdahalelere rağmen saat 02.15'te vefat etti. İleri derecede bütün vücuda yayılmış akciğer kanseri tanısıyla hastanemize yatmıytı. Solunum yetmezliği sebebiyle öldü. Altındal'ın yakınları ise, ünlü yazarın kanserden ölmediğini, zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Altındal'ın eşi Naciye Selin Şenocak Altındal, "Çok cesurdu. Canı pahasına memleketi için bütün bilgileri aktarmaktan kesinlikle çekinmedi. Bundan dolayı susturmak istediler" iddiasında bulundu. nbsp;
BAZI ÇEVRELER RAHATSIZDI
Eşinin zehirlenmesinde farklı sebeplerin olduğunu savunan Altındal, şunları söyledi: "Doktorlar eşimin ölümünün altında başka bir şeyler olduğunu hatta büyük ihtimalle de zehirlenme söz konusu bile olabileceğini söyledi. Biz de buna istinaden bütün bulguları Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Adli Tıp'ta gerekli açıklamaları yapacaktır. 8 ay İsviçre'de kanser tedavisi gördü. 2 hafta önce Başbakanlık tarafından gönderilen ambulans uçak ile Türkiye'ye getirildi. Zehirlenme olayı da Türkiye'de gerçekleşti. Akciğer tanısı konulmasından sonra iki hafta içinde hastalık yayıldı. 4. evrenin bu kadar kısa zamanda yayılması değil. Çok seveni vardı. Fakat onun bilgilerini kıskanıp, verdiği bilgilerden rahatsız olan çok büyük bir çevre vardı. Özellikle de dış güçler. Ama şunu bilsinler ki Aytunç hocanın binlerce yetiştirdiği öğrenci var. Onun yetiştirdiği gençler bu bilgileri devam ettirecek."
VASİYETİ: CENAZEMDE ALKIŞ İSTEMEM
Aytunç Altındal'ın cenazesi, yarın öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında defnedilecek. Altındal'ın vasiyetini açıklayan gazeteci Abdurrahman Dilipak, "Bana 'Müslüman adamım. Cenazemde alkış falan istemem. Cenazem tekbirlerle uğurlansın ve toprağa öyle defnedilsin' dedi" ifadelerini kullandı.


İŞTE RÖPORTAJIN İLK BÖLÜMÜ...


İŞTE RÖPORTAJIN İKİNCİ BÖLÜMÜ...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...