Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazeteci-yazar Aytunç Altındal'a son veda

/ Kaynak: DHA
Gazeteci-yazar Aytunç Altındal'a son veda

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kanser tedavisi gördüğü hastanede önceki gün 68 yaşında vefat eden Yazar Aytunç Altındal için Karacaahmet Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi

Gazeteci Abdurrahman Dilipak namazı kıldıran imamın yanına geçerek, Aytunç Altındal'ın tekbirlerle uğurlanmak istediğini kendisine vasiyet ettiğini söyledi. Dilipak cenaze namazına katılanlarla birlikte tekbir getirdi. Altındal için öğle namazının ardından cenaze namazını kılındı. Cenazeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen katıldığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Altındal'ın ölümünün Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Şakirin Camii'nde Altındal'la birlikte 3 cenaze daha vardı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz da işadamı Hakan Güley'in cenazesine katılmak için Şakirin Camii'ne gelenler arasında yer aldı.
SUİKAST İDDİALARI
Cenaze töreni sırasında da Aytunç Altındal'ın ölümüyle ilgili iddialar yinelendi. Altındal'ın manevi kızı Yonca Bayrak, "Onunla manevi bağ kuran her Müslüman'dan dualarını esirgememelerini istiyorum" dedi. Bayrak, "Daha sonraki süreçte gerekli açıklamalar resmi merciler tarafından yapılacaktır, süreç içerisinde değerlendirilecektir. Aytunç hocanın birden fazla vasiyeti mevcuttu. Ölümü şüpheli. Araştırılacaktır. Aytunç hocaya tanık olduğumuz, olmadığımız suikast girişimleri olmuştu" diye konuştu.
Aytunç Altındal'ın kızı Emine Altındal da babasının ölümüyle ilgili " Bekliyorduk ama yine de çok büyük şok olduğu bizim için" dedi. Aytunç Altındal'ın ağabeyi Mehmet Altındal kardeşinin ölümüyle acılarının sona erdiğini söyleyerek suikast iddialarıyla ilgili, "O bir varsayımdı. Benimle paylaşmıştı. 'Bu kadar çabuk olmaması gerekir' dedi bana. 'Girip çıktığın yerlerde başına bir hal geldi mi' diye bir yorum yaptık. Akla başka şeyler getiriyor. Yorumdur bunlar. Bir şey ispat edecek halimiz yok" şeklinde konuştu.
Gazeteci Abdurrahman Dilipak da suikast iddiasıyla ilgili, "Uzun süren hastalığı beni kuşkulandırmadı değil, çok şey biliyordu" yorumunda bulundu. Aytunç Altındal cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...