360 bin tarihi eser gün yüzüne çıkıyor

360 bin tarihi eser gün yüzüne çıkıyor

GÜNDEM Haberleri

Vatandaşlar tarafından Milli Kütüphane'ye hediye edilen kitap ve tarihi eserler, ne olduğuna bakılmadan depoya atılarak 10 yıldır kapısı dâhi açılmamış.

Milli Kütüphane bünyesinde bulunan ve 10 yıldır kapısı dâhi açılmayan 4 depo ortaya çıkarıldı. Milli Kütüphane Başkanı Lütfi Toman, bütün depoları tek tek incelediklerini belirterek "Bu depolarda yalnız kitaplar değil, henüz el sürülmemiş binlerce raf, gümüş uçlu kalemlere rastladık. Bunun yanı sıra 360 binden fazla kitap da çürümeye terk edilmiş. Bunların büyük çoğunluğunu vatandaşların hediye ettiği kitap ve yazmalar, ne olduğu bile merak edilmeden bir kenara atılmış eserler oluşturuyor. Bu depolardan çıkanlarla oluşturulan en önemli seri Türk Ocağı koleksiyonu olarak adlandırdığımız yaklaşık 40 bin kitaplık bir koleksiyon. Bunun yanı sıra ilk mecliste 8 dönem vekillik yapan Tevfik Gerçeker'in şahsi eşyalarının bulunduğu sanduka da buraya hediye edilmiş. Ancak kapağı bile açılmamış" dedi. Kütüphane sistemi üzerinde 1 milyon 350 bin kitap bulunduğunu belirten Toman "Ancak okuyucular bunun 700 binine ulaşabiliyorlar. Amacımız hepsini ulaşılabilir hale getirmek" diye konuştu.
ELİF HAS - Ankara
TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...