Camilerde Başbakan Erdoğan için dua edildi

Camilerde Başbakan Erdoğan için dua edildi

GÜNDEM Haberleri

Karadağ'da bütün camilerde Cuma namazında okunan hutbenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua edildi.

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olaylar dolayısıyla yaklaşık yüzde 20'si Müslüman olan 620 bin nüfuslu Karadağ'da, bütün camilerde Cuma namazında okunan hutbenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua edildi. Karadağ İslam Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda ülkede bulunan yaklaşık 50 camide, cuma namazına giden Müslüman Boşnak ve Arnavutlar, okunan hutbenin ardından, Başbakan Erdoğan ve Türkiye için okunan dualara eşlik etti. Başbakan Erdoğan için dua edilen camilerden biri de Podgoritsa yakınlarındaki Osmalı şehitliğinin bulunduğu Tuzi'deki Nizam Camisi'ydi. Cami imamı Samedin Haciyiç, hutbenin ardından Türkçe ve Boşnakça ettiği duada, Türkiye'nin ''bütün Müslümalar'ın annesi'' olduğunu vurguladı.

Haciyiç, ''Karadağ'daki Müslümanlar, Türkiye'de şu an olanlardan endişeli. Tayyip Erdoğan ve hükümeti Kararağ'daki Müslümanlar için çok şey yaptı hatta bugün burada dua ettiğimiz bu camiyi de onlar restore etti'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın İslam dünyasının lideri olduğunu ve ona sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Haciyiç, şunları kaydetti:

"Allah onları korusun, Allah onlara yardım etsin. Bizler burada Osmanlı çekildikten sonra birçok zorluk yaşadık. Şimdi Türkiye'nin son yıllarda artan gücü sayesinde bu topraklarda kendimizi daha özgür ve mutlu hissediyoruz. Bir daha eski günleri ve eski sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle herkesin Türkiye'ye ve Başbakan Erdoğan'a dua etmesi lazım."

Cuma namazını Tuzi'deki camide kılan ve yapılan duaya iştirak eden vatandaşlardan Necat Dreşeviç ise yaptığı açıklamada, dünyanın tamamının Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümetine karşı durduğunu söyleyerek, ''Çünkü bu hükümet, dünyanın en başarılı hükümetidir. Karadağlı Müslümanlar olarak biz de Erdoğan'a çok şey borçluyuz'' diye konuştu.

Podgoritsa'daki Mehmet Fatih Medresesi Müdürü Rahman Kaçar ise medresedeki öğrencilerin her gün Başbakan Erdoğan ve hükümeti için dua ettiklerini söyledi.

"Erdoğan sadece Türkler'in Başbakanı ve lideri değil"
Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan son olaylara ilişkin Karadağ'daki bütün Müslümanlar olarak endişeli olduklarını ifade etti.

Kendisinin Türkiye'de okuduğunu ve Türkiye ile ilişkilerinin iyi olmasından herkesin kendisine "Türkiye'de son günlerde yaşananları" nbsp; sorduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yüzden bu topraklardaki Müslümanlar'da, 10 yıl boyunca yaşanan bir refah, bir rahatlığın ardından bir endişe olduğunu gördüm. Balkanlar'daki Müslümanlar özellikle 1990'lı yıllarda yaşadığı acıların ardından son yıllarda Türkiye'nin desteği ile birlikte kendilerini artık güvende hissediyorlar. Ancak yaşanan son olaylar, bizi ve buradaki Müslümanlar'ı endişelendiriyor.

Türkiye'nin son 10 yılda yaşadığı ekonomik gelişmelerden Balkanlar'daki Müslümanlar ve diğer dinlerin mensubu olan insanlar da büyük yarar gördü. Bunun yanı sıra bu topraklarda bir siyasi istikrar, güven oluşturuldu. Ben bütün Balkanlar'daki Müslümanların temsilcileriyle temastayım ve hepimiz, Türkiye'nin düşürülmeye çalışıldığı komplodan en iyi şekilde çıkmasını bekliyoruz. Bundan daha da güçlü çıkacağını düşünüyorum. Türkiye'nin güçlü olması sadece Türkiye'de yaşayan insanların değil, Balkanlar'daki Müslümanların çıkarınadır, çünkü buradaki Müslümanlar 100 yıl aradan sonra güçlü, istikrarlı bir dosta sahip oldu. Bu ifademi de yüzlerce kanıtla ispatlayabilirim, altyapı projelerinden başlayarak, ziyaretlere kadar uzanıyor aldığımız destek ve temaslar.

Bu bağlamda, Karadağ'daki bütün camilerde okunan hutbelerde ve dualarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha da başarılı, daha da güçlü olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Türkiye'nin başarısı tabi ki bazılarını rahatsız ediyor. Tabi ki bazılarının gözüne iğne gibi batıyor. Ama Türkiye'deki insanlar kadar, Balkanlar'daki Müslümanlar açısından da bu ülkenin başarısı önemli. Bu yüzden dua edeceğiz, çünkü duanın ne kadar güçlü bir silah olduğunu biliyoruz. Allah bütün komplo, bütün hileleri bozar.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...