Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uludere konusunda TSK'ya inanın

Uludere konusunda TSK'ya inanın

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, ABD'de yayın yapan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olaylarına ilişkin iddiasıyla ilgili, "Bizim kendi milli kaynaklarımıza, kendi kaynaklarımıza önce güvenmemiz gerekir" dedi.

ABD'nin Chicago kentinde 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesinde Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki Türk heyeti temsil edecek. nbsp;Heyette; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yer alacak. Bu sabah ABD'ye giden nbsp;Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, havalanında gazetecilerin sorularını cevapladı. nbsp;Uludere'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği olayda istihbaratın ABD'den geldiği iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Genelkurmay'ın haberi yalanladığını belirterek, "TSK'ya güvenmek, inanmak lazım" dedi.

GEREKSİZ POLEMİĞE GİRMEM

Gül, şunları söyledi: nbsp;"Bizim kendi açıklamamıza göre ilk bilgiler kendi kaynaklarımızdan. Daha sonra oradaki görüntüyü siz de çekebilirsiniz o da çekebilir. Onun için burada gereksiz bir polemiğe girmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Orada bir olay var. Bir saniyelik bir olay değil. Orada bir yürüyüş var. Dolayısıyla orayı gözleyen herkes o fotoğrafı çekebilir. Dolayısıyla ilk bilgiler kendi imkanlarımızla temin edilmiş, daha sonra başka yerlerden de bu tip bilgiler gelmiş olabilir. Bunlar gayet normaldir."

IRAK'TAKİ KRİZ ÜZÜCÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak ise, şunları kaydetti: "İstikrarsızlık bölgemizde bizim için en büyük tehdittir. Onun için komşularımızdaki istikrara önem veririz. İstikrarın korunması önce o ülkeyi yönetenlere düşer. Tabi ki onların siyasi anlayışı ve herkesi kucaklaması... Irak gibi bu kadar büyük çalkantılardan sonra kendini yeniden imar eden inşa eden bu ülkede bugün karşılaşılan siyasi krizler üzücü tabiki. Bununla ilgili bilgiler verdi. Bizde görüşlerimizi paylaştık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...