Jandarma bir "İlk"e imza attı...

Jandarma bir "İlk"e imza attı...

GÜNDEM Haberleri

Jandarma Genel Komutanlığı bir ilke imza attı. Jandarma'nın internet sitesinden 14 Şubat Sevgililer Günü kutlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı, Sevgililer Günü nedeniyle bir ilke imza attı. nbsp;Komutanlığın internet sitesinden 14 Şubat Sevgililer Günü kutlandı.Komutanlığın internet sitesini ziyaret edenler 14 Şubat sürprizi ile karşılaştı. Sayfaya konulan bannerda "atan" bir kalp figürü içine Jandarma Genel Komutanlığı logosu ile Türk Bayrağı yan yana yerleştirildi. Dönüşümlü olarak 'Kanun ordusu 175 yaşında' ve 'Sevgililer Gününüzü Kutlarız' mesajları kutlamada yer aldı.
JANDARMA TÜMÜYLE SİVİLLEŞECEK
14 Şubat mesajı ile dikkat çeken Jandarma, Türkiye'nin AB süreci çerçevesinde sivil bir görünüme sahip olacak. Sivilleşme adımları çerçevesinde Jandarma Genel Komutanlığı ibaresinin de Jandarma Genel Müdürlüğü' ile değiştirilmesi öngörülüyor. Yeni kurumun başına da vali ya da üst düzey bir bürokratın atanması planlanıyor.
PROFESYONEL HALE DÖNÜŞECEK
Jandarma yeni düzenlemenin ardından er ve erbaş alımına son verecek. Asayiş hizmetlerini profesyonel kadrolarla yerine getirecek. Jandarmanın 60 bin profesyonel personeli zamanla kır polisine dönüşecek. Yeni dönemde ise polis ile jandarmanın görev tanımlamaları da tamamen ayrılacak.
Buket GÜVEN/TÜRKİYE GAZETESİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...