Meteorolojiden kritik uyarı

Meteorolojiden kritik uyarı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzeybatı kesimler ile öğleden sonra iç ve batı bölgelerin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzeybatı kesimler ile öğleden sonra iç ve batı bölgelerin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. nbsp;Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle güney ve doğu, Marmara, Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. nbsp;
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya ile gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları nbsp;


Meteorolojiden kritik uyarı



BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI
Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. nbsp;
BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. nbsp;
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/s)esmesi tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Antalya çevreleri ile Burdur'un doğu, Isparta'nın güney ilçelerinin, öğleden sonra Batı ve Orta Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Antalya, gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Eskişehir ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in yağmur ve sağamak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan'ın güney ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis ile gece saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...