Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Önder Aytaç gözaltına alındı

Önder Aytaç gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik toplantısının internete sızdırılmasının ardından gözaltına alınan yazar Önder Aytaç ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye toplantısı kayıtları iki gün önce internete sızdırılmıştı. Dinlemeden daha önce yaptığı televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran yazar Önder Aytaç, Ankara'da gözaltına alındı. İfadesi alınanan Aytaç, sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, daha önce haklarında suç duyurusunda bulundukları Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkında soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Başvuruda, "yurtdışına kaçma ihtimali olan" Aytaç ve Uslu hakkında "gerekli tedbirlerin alınması" istendi.

"Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada, Fethullah Gülen grubuna/örgütüne mensup bazı kamu görevlileri ile gazeteci ve eski polislerin yurtdışına kaçtığı, diğerlerinin de kaçacağı, yarınki seçimden hemen sonrası için ABD, Belçika, Kanada ve İsrail'e uçak bileti aldıklarının konuşulup yazıldığı" ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Önder Aytaç'ın, bu yayın internete düşmeden bir gün önce, Samanyolu kanalında, Suriye ile savaşa girilme ihtimali olduğu yönünde bilgisinin olduğunu söylediği" ifade edilen dilekçede, "Uluslararası casusluk faaliyeti ile elde edilen gizli görüşme kayıtlarının Youtube'a konulan 'konu başlığı' ve şüphelilerin yürüttükleri psikolojik harp taktikleri içinde kullandıkları 'Başçalan' ismi ile yapılması ve en son bu casusluk olayını da sahiplenmeleri, casusluk faaliyeti hakkında önceden açıklamaları dikkate alındığında, bu suçun da olağan şüphelileri içinde olmaları muhtemeldir" denildi.

Dilekçenin ekinde, Aytaç ve Uslu'nun "basına yansıyan bilet örneklerinin" bulunduğu bildirilerek, "ileride soruşturmaların sonuçsuz kalmaması için şüpheliler ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması" talep edildi.

OPERASYON İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Önder Aytaç, Samanyolu TV'de 26 Mart 2014 tarihinde yayınlanan "Yakın Gelecek" programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını öne sürmüş, "Seçim öncesi Süleyman Şah Türbesi üzerinden algı operasyonu yapılacağı" iddiasında bulunmuştu.AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...