Karadeniz'de donanmalarla mesaj savaşı

Karadeniz'de donanmalarla mesaj savaşı

GÜNDEM Haberleri

Ukrayna krizi sonrası ABD, Karadeniz'i hiç boş bırakmıyor. Fransa 'ben de buradayım' diyor. Türk donanması da varlığını artırarak sürdürüyor.

Önce Ukrayna ardından Kırım'da yaşanan gelişmeler, Karadeniz'i ısıttı. Bölgede adeta stratejik bir savaş var. Rusya'nın Kırım'a müdahalesi sonrası ABD, Karadeniz'i hiç boş bırakmıyor. Sürekli bir donanma gemisi bulunduramayan ABD, Montrö Sözleşmesi'ne göre hareket ediyor. Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin askeri gemileri en fazla 21 gün kalabiliyor. ABD de 21 gün arayla gemilerinin değişimini yapıyor. Son olarak USS Truxtun, Karadeniz'den çıkarken hemen yerine güdümlü füze destroyeri USS Donald Cook girdi. Gemi, 24 Nisan'a kadar Karadeniz'de kalacak. Fransa da yaşananlara ilgisiz kalmadı. Dupuy de Lom adlı istihbarat gemisi, geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e ulaştı. Fransız füze destroyeri Dubleks ise, sırada bekliyor. Türkiye de tedbirini almış durumda. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı Karadeniz Bölge Komutanlığı, bölgenin güvenlik ve istikrarını sağlıyor. Zonguldak'taki Karadeniz Ereğli'de bulunan komutanlık, gözünü kırpmıyor. Türkiye, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Gürcistan deniz kuvvetleri arasındaki Karadeniz Donanmaları Barış Gücü (BLACKSEAFOR) fiili olarak devre dışı kalmıştı. nbsp;
Buket GÜVEN/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...