Meteoroloji bu iki ili özellikle uyardı

Meteoroloji bu iki ili özellikle uyardı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların; Adana ve Osmaniye'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana ve Osmaniye'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç Ege'de güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana ve Osmaniye'nin kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli(30-50 km/saat) doğusunda yer yer kısa süreli fırtına(60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(60-80 km/saat) şeklinde olarak eseceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


HABER7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...