Esad panikledi: Düşman değiliz

Esad panikledi: Düşman değiliz

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu'nun sözlerinden sonra Suriye, yeni bir açıklama yaparak, "Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk. Düşman değiliz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun son açıklamaları, NATO ve AB'nin olağanüstü toplantı kararları alması, İngiltere'nin "Suriye bunun bedelini ödeyecek, güçlü bir eyleme hazırız" açıklamaları Suriye yönetimini panikletti. Suriye'den son yapılan bir açıklamada, "Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk. Düşman değiliz" denildi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, "Bize göre hava sahamızın içinde meçhul bir şey vardı ve hava savunmamız vurdu. Türk uçağı olduğunu daha sonra anladık" dedi. Makdisi, Suriye'nin egemenlik haklarını savunduğunu belirtti. Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, düşürülen Türk uçağının askeri amaçlı olduğu ve keşif için bölgede bulunduğunu de söyledi. Makdisi, şöyle devam etti: "Suriye Türkiye'nin düşmanı değil, iki ülke arasında şiddetli görüş ayrılığı vardır. Suriye'nin düşmanları bellidir. Bunlar arasında Türkiye yoktur." nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...