Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balyoz tutuklusu Koramiral Kadir Sağdıç'ın anne acısı

/ Kaynak: İHA
Balyoz tutuklusu Koramiral Kadir Sağdıç'ın anne acısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Balyoz tutuklusu emekli Koramiral Kadir Sağdıç,özel izinle ve sivil askerler denetiminde katıldığı annesi Ayşe Sağdıç'ın cenazesinde gözyaşlarını tutamadı.

Balyoz Davası kapsamında aldığı hapis cezası onanan emekli Koramiral Kadir Sağdıç, 86 yaşında vefat eden annesi Ayşe Sağdıç'ı son yolculuğuna uğurladı. Büyükçekmece Merkez Camii'de öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı özel izinle, resmi plakalı araçla katılan emekli Koramiral Sağdıç, sivil askerler gözetiminde annesini son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Cenaze törenine Deniz Kuvvetleri eski komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Donanma eski Komutanı Nusret Güner, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye Engin Alan, Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun çelenk gönderdiği görüldü.

Koramiral Sağdıç, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Güvenlik gerekçesi ile basın mensuplarına demeç vermeyen emekli Koramiral Kadir Sağdıç "İlginize teşekkür ederim" dedi.

Cenaze namazında imamın hellallik istediği sırada Koramiral Kadir Sağdıç ve babası Mehmet Sağdıç gözyaşlarını tutamadı.

"KARINCAYI İNCİTMEYECEK BİR İNSAN"
Donanma eski Komutanı Nusret Güner, Kadir Sağdıç'ın kimseye zarar verecek bir insan olmadığını belirterek, "13 yaşımdan beri yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen arkadaşımı Balyoz'dan mahkum ettiler, diğer davadan da yargılamaya devam ediyorlar. Pırıl pırıl insanlar, karıncayı incitmeyecek insanlardır. Ama maalesef bu duruma düştük. Annesi bir süredir yataktan çıkamıyordu. Gözlerimin içine bakıp oğlum ne zaman çıkacak endişesi yaşıyordu" dedi.

Nusret Güner, Koramiral Sağdıç'ın annesiyle son görüşmesinde vedalaştığını belirterek, "1 günlük izin verdiler. Bir gün sersince 6-7 saat annesiyle beraber oldu. Sanıyorum orada annesine veda etti" diye konuştu.

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ise, "Bir oğul için en büyük acı bu aslında. Ben bunu yaşadım. 12 Eylül döneminde hapishaneden çıkarak, babamın cenazesine katıldım" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ayşe Sağdıç'ın oğlunu zorluklarla büyüttüğünü kendisine anlattığını belirterek, "Kadir Sağdıç Paşa'yı Büyükçekmece Gölü'nün kenarında diktiği fasulye, domates ve biberleri satarak bu ülkeye paşa olarak yetiştirdiğini söyledi. Benim oğlum ne yaptı bana bunu anlatsınlar başka bir şey istemiyorum" şeklinde konuştu.

"YETKİLİ MAKAMLAR BUNLARIN KUMPAS OLDUĞUNU İFADE ETTİ"
Deniz Kuvvetleri eski komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ise davalardan tutuklu bulunan askerlerin bir an önce hürriyetlerine kavuşmaları gerektiğini belirterek, "Söylenecek her şey söylendi.Söylenecek fazla bir şey kalmadı. Herkesin bu mağdur arkadaşlarımızın yerine kendini koyarak yetkili makamlarımızın yapılacakların suratle gerçekleştirilmesi en büyük dileğimiz. Çünkü onlar da bunların kumpas olduğunu açıkça ifade ettiler. Evladına hasret giden anneler yetkili makamların gerçekten bir empati yapmalarını diliyorum. Herkesi sağduyuya davet ediyorum" dedi.

"BALYOZ TUTUKLUSU KORAMİRAL ANNESİNİN TABUTUNU TAŞIDI" nbsp;
nbsp;Cenaze namazının ardından Koramiral Kadir Sağdıç, annesinin tabutunu omuzlayarak cenaze aracına götürdü. Cenaze Büyükçekmece Eski Mezarlığı'na defnedilmek üzere cenaze aracına bindirildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...