Herkül, 18 Filistinli'yi getirdi

Herkül, 18 Filistinli'yi getirdi

GÜNDEM Haberleri

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıda yaralananlardan bir kısmı kurulan 'hava köprüsü' ile Türkiye'ye getirildi.

4 yaralının önceki gün getirilmesinin ardından dün de 222. Filo Komutanlığına bağlı C-130 Herkül tipi uçak, 18 Filistinli ve 17 refakatçisi ile Tel Aviv'den havalandı. Ankara'ya inen Herkül'deki nbsp;5'i çocuk, biri hamile 18 yaralı, tedavi altına alınacakları Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yaralıları karşılayanlar arasında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da vardı. Gazze'den, İsrail'den yaralı getirilmesinin çok zor olduğunu belirten Atalay, büyük engellemelerle karşılaşıldığını söyledi. Atalay, "Bugün (dün) sayı 40 civarı olacaktı ama formaliteler çok fazla. Bunların izninin alınması, kontrolü İsrail tarafından vesaire. Ancak 18'i şu anda getirilebildi. Diğerleri ile ilgili çabalarımız sürecek" diye konuştu.
Bu arada İsrail'in ateşkes öncesi attığı bir roket mermisi dün infilak etti, 5 kişi öldü. Ölenlerden biri, İtalya vatandaşı Associated Press (AP) çalışanı Simone Camilli (35)... nbsp;

İSRAİL TEHDİT ETTİ
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ise "Hamas elindeki iki İsrail askerinin cesedini vermediği sürece ateşkes olmayacak" dedi. Liberman, "Karşıdaki terör grupları anlama ve kavrama gibi nbsp;kabiliyetleri yoksa, (Hamas'ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları nbsp;Komutanı) Muhammed ed-Dayf, (Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı) İsmail Haniye ve nbsp;Hamas'ın bütün lider kadrosununun cesetlerine ulaşacaklar" tehdidinde bulundu.

ATEŞKES 5 GÜN UZATILDI

Diğer yandan İsrail ile Filistinli yetkililer arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen görüşmelerde, geçici ateşkes 5 gün daha uzatıldı. Daha önce açıklanan 3 günlük ateşkes, dün gece yarısı itibarıyla sona erecekti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...